Cooler Hyper 212 Evo temizliği.

Makaleler
13
Arkadaşlar bir yıldan fazla kullandığım Cooler Master Hyper 212 Evo'yu temizlemek istiyorum Daha doğrusu ızgarasını. Aşağıdaki resim internetten alıntıdır. Ama bendeki de bu resimdeki gibi tozlanmış. Bu ızgarayı suyla temizlesem bir sorun olur mu? Bunu öğrenmek istedim. Şimdiden teşekkürler.
LL

Aklındaki soru işaretlerini yok edeyim.
Paslanma korkun falan olmasın, ne metal ne de bakır kısmı bir zarar görmez. Ben şahsen suya daldırıp daldırıp çıkartarak temizliyorum :)
Ancak şöyle bir gerçek var ki, suya daldırsan bile petekleri kurutmak için kompresör tarzı bir makineye ihtiyacın olacak.

Bu yüzden soğutucuyu bile sökmeden, dışarıdan basınçlı hava veriyorsun, gitmeyen tozları da kafana takmıyorsun.

Aklındaki soru işaretlerini yok edeyim.
Paslanma korkun falan olmasın, ne metal ne de bakır kısmı bir zarar görmez. Ben şahsen suya daldırıp daldırıp çıkartarak temizliyorum :)
Ancak şöyle bir gerçek var ki, suya daldırsan bile petekleri kurutmak için kompresör tarzı bir makineye ihtiyacın olacak.

Bu yüzden soğutucuyu bile sökmeden, dışarıdan basınçlı hava veriyorsun, gitmeyen tozları da kafana takmıyorsun.
Söylediğiniz iyi oldu. Petek pas tutuyor mu?

Yok, musluk altına tuttuğun için falan pas tutmaz kesinlikle. Saç kurutma makinesi ile hava tutarsın, uçar gider, buhar olur.
Sonra montajını yaparsın, gönül rahatlığı ile kullanmaya devam edersin.

Elbette olur ancak kompresör ile hava tutman çok daha basit ve zahmetsiz olacaktır.
Şuan benim soğutucumda da toz mevcut ancak kafamı takmıyorum, sıcaklık değerlerim gayet iyi.

Belirgin bir artış olmadığı sürece elimi bile sürmem, keyfime bakarım.
Siz de öyle yapın arkadaşlar, gerekirse yapın, gerekmezse boş verin.

Yaklasik 1 yildir 212 Evo sogutucumu ellemedim, termal macun hala taze. Gecen ay guzel bir temizlik yaptim fakat macuna dokunmadim. Sicakliklar gayet iyi. Artmadikca elleme.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı