Cooler Master 600W 80+ fansız kullanmak sorun yaratır mı?

ozgexonce

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar belirttiğim güç kaynağı tıkırtı benzeri ses yapıyordu. Bende içini açtım tozunu falan temizledim ama tozlu değildi. Açmış olmamla kaldım. Sonrasında tıkırtı sesini keşfedeyim derken. Güç kaynağının fanını çıkartıp PC'yi açtığımda PSU'dan ses gelmemeye başladı. Fanı taktım aynı ses devam etti ama garip tarafı fan dönmüyorken de aynı sesi yapıyor. Ben bu güç kaynağını fansız kullansam ne kadar büyük bir sıkıntı yaşarım? Sorum bu.

Isınıp sorun yaratabilir. O fan boşuna konmuyor oraya.

Sakın fansız kullanma PSU kartının üstündeki kompenentler çok ısınırsa patlayabilir.
Dönmüyorken yapmasının sebebi fan sıkışmış olabilir.

Fanla ilgisi yok coil whine var yani güç kaynağının bobininden geliyor. Fanı uzaya atsanda ses gelecek ayrıca sakın Power'ın fanını sökme. Coil whine ekran kartları ve güç kaynaklarında olan cızırtı tarzı sestir. Alışmaktan başka çare yok.

Sakın fansız kullanma PSU kartının üstündeki kompenentler çok ısınırsa patlayabilir.
Dönmüyorken yapmasının sebebi fan sıkışmış olabilir.
Fan zaten gözümün önünde hocam sıkışmış durumda değil açıp söküp uzay sistemle inceledim. Dönmeme derken yani bu tarz psular ısınınca fanı çalıştırıyorlar ya fan bağlıyken dönmese bile ses yapıyor demek istiyorum.

Coil whine biliyorum hocam ama o tarz bir ses değil. Anlattığım gibi garip bir ses yaşıyorum. Fan bir yere falan da takılmıyor dönmese bile ses yapıyor. Fanı psu bağlantısından çekince ses gidiyor. Sese aynısı tıpatıp örnek atıyorum

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Çok dikkatli şekilde fanı yağlamayı dene.

Yükte patlamama riski yok.

Yükte patlamama riski yok.
Çok teşekkür ederim cevaplarınız için ben en iyisi fanlı bir şekilde kullanayım. Mecbur bu sese katlanacaz. Yani bu ses sorunu için fansız kullanırsam psuyu aksi durumlar geri dönüşü olmayan yollara sokar
Kendini kapatır ama zarar görebilir.
Çok teşekkür ederim. Dikkat edicem

Yani bu fan nasıl kendi kendine bu hale geldi ilginç. İlk aldığım zamanlar sessizdi 2 yıl geçti bu aylarda yapmaya başladı. İçini açtığımda adam akıllı toz bile yoktu

WD40 ile fanı yağlamayı deniyebilirsiniz hocam geçiçi çözüm olur ama her psu yu açtığınızda sıkarsanız bir süre götürür.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…