Cooler Master CH-321 deneyimim

156318

Kilopat
Makaleler
5
Kulaklığı yaklaşık 4 aydır kullanıyorum. Bu sürede yaşadığım deneyimlerimi aktarmak istiyorum. Bu yazıda kağıt üzerindeki teknik detaylardan değil kullanıcı deneyimlerinden bahsedilecektir.

Öncelikle kulaklığın malzeme kalitesinden bahsetmek istiyorum. kulaklık tamamen plastikten imal edilmiş ve elinize aldığınızda ucuz ve kalitesiz bir ürün gibi hissettiriyor. Kulaklığın hoparlörlerinin her iki yanında da RGB LED bulunuyor ve renk değiştiriyor. Şık duruyor fakat rengini ne değiştirebiliyoruz ne de LED'i kapatabiliyoruz. Kulaklık benim gibi kafası biraz uzun olanlara asla uygun değil, kulaklığın kafanıza oturması için kafa bandını kafanızın arkasına doğru itmeniz gerekiyor ki rahatsız etmesin. Kısacası kafa bandı kısa. Kulak pedlerinin yumuşaklığı ideal fakat kulaklarınızı tam sarmıyor. Kablo yapısı örgülü olmasa da sağlam görünüyor, kauçuktan imal edilmiş.

Ses kalitesi konusuna gelecek olursak... Açıkçası pek tatmin edici değil. Ücretine göre bence iyi bir ses kalitesi sunmuyor. Bu kulaklığa Gamepower Luna modelli kulaklıktan geçtim ve ona göre pek bir fark hissedemedim. Basslar zayıf ve temiz veremiyor, hafif cızırtılı. Tizler de bazen kulak tırmalayabiliyor. Kısacası ses kalitesi olarak fiyatına göre kötü çünkü daha düşük fiyatlı kulaklıklar da benzer ses kalitesi sunabiliyor. Dip ses sorunu olduğunu da söylemeden geçmeyeyim.

Mikrofon kalitesi olarak idare eder. Cızırtı yapıyor fakat ne dediğniz rahatlıkla anlaşılıyor. Maalesef dışarıdan gelen klavye ve mouse sesi dahil her türlü sesi alıyor. Mikrofon çıkartılmıyor.

Kulaklığın yazılımı bile bulunmuyor.

Maalesef kulaklığın sesini ayarlamak için kullanılan tekerleği bile kulaklığın üstüne koymuşlar. Sesi ayarlarken cızırtıya sebep oluyor. Bu bütçedeki tüm kulaklıklarda bu tekerlek kablonun üzerindedir ve daha rahat bir kullanım sağlar.

Kulaklığı sadece USB girişiyle kullanabilirsiniz. Bu bütçedeki bazı kulaklıklarda 3.5mm jack girişi ile de bağlantı seçeneği varken bu kulaklıkta yok.

Kısacası kulaklığı tavsiye etmiyorum ve mumnun değilim. Cooler Master logosuna aldanmayın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı