Cooler Master CK721'de ters slash ( \ ) ve düz çizgi ( | ) işaretlerini yapamıyorum

Makaleler
1
Cooler Master CK721 UK layout bir klavyeyi macOS'da kullanıyorum. Klavye düzeni aşağıdaki görseldeki gibi. Buna göre benim z tuşunun yanındaki tuş ile ters slash ve düz çizgi işaretlerini yapabiliyor olmam lazım ancak bu tuşlara bastığım zaman sadece ` ¬ ¦ gibi işaretler çıkıyor. UK layout düzeninde zaten bu tuşlar gözükmüyor. US layout vs. de aynı bu şekilde. Ben klavyede bu işaretleri nasıl yaparım? Hangi düzeni seçmem lazım? Kod yazarken ters slash ve duz cizgi lazim oluyor surekli kopyala yapistir ile ugrasiyorum.

Bu elimdeki klavyenin düzeni.
81CjaQsSP1L._AC_SL1500_.jpg

Bu da macOS UK - PC düzeni. Görüldüğü üzere z tuşunun solunda sadece büyük shift tuşu var. Ters slash icin 1 rakaminin solundaki tusu gosteriyor ama benim orada direkt ESC var.
Ekran Resmi 2023-03-20 17.00.49.png

HyperX mouse sahibim ve macbookta driverları yok. Ancak Paralells Desktop üzerinden Windows ile driverları güncelledim ardından, DPI ayarı yaptım. İşine yarayabilir.

Hocam o tarz bir sorun degil ya klavyenin zaten dogrudan macOS uyumu var. Farkli bir sey var sanirim zira macOS'da klavye layout ayarina girdigim zaman UK'de Z tusunun solunda direkt shift var bende ters slash tusu var. Dizilim farkli zaten surucuyle alakali bir sey oldugunu sanmiyorum.

Hocam o tarz bir sorun degil ya klavyenin zaten dogrudan macOS uyumu var. Farkli bir sey var sanirim zira macOS'da klavye layout ayarina girdigim zaman UK'de Z tusunun solunda direkt shift var bende ters slash tusu var. Dizilim farkli zaten surucuyle alakali bir sey oldugunu sanmiyorum.
O zaman kesinlikle layout problemi. Valla enteresanmış hocam.
İyi forumlar.

Konuyu hortlatıyorum belki ama, bende TR layout aldım bu klavyenin. At sembolünü, Windows sembolünü kullanamıyorum. Ne yapmam lazım? Anlamadım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı