Cooler Master Hyper 103 Isınmadan İşlemci Hızını Düşürmesi

Blackburn_

Hectopat
Daha fazla  
Herkese merhabalar, uzun bir süre önce Cooler Master Hyper 103 CPU fanı aldım (CPU: AMD FX 8120), yeni fanı takmadan önceki fanımda -hatırladığım kadarıyla ya stok fandı ya da o ayarda bir Cooler Master fandı- CPU normal olarak 70 dereceyi vurunca gücü kısıyor, soğuyor ve düzeliyordu. Buraya kadar her şey normal. Yeni fanı taktıktan sonra ise CPU 45 dereceye bile gelmeden yaklaşık 43,44 derecede throttling yapıyor, 3.1GHz ile çalışırken 1.4'e düşüyor ve soğuyunca tekrar aynı olaylar devam ediyor. Spesifik bir oyunda değil sadece bu durum. Stress testlerinde de aynı şekilde böyle. Yabancı forumlarda da aynı sorundan muzdarip olanlar gördüm ve onların bazıları olayı şöyle çözmüş: Microsoft tan bir hotfix indiriyorlar ve hotfix düzeltiyor, ancak hotfix baya eski ve windows 7 için dolayısıyla kullanamadım.

Sonuç olarak yardımlarınızı bekliyorum çözmek için. Şimdiden teşekkürler.

Not: Aklımda anakartı sıfırlayan bir uygulama varsa onu kullanmak var, belki de anakart yeni fan için yeni bir şeyler yapmalı bilemiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…