Cooler Master Hyper 212 EVO İyi bağlayıp bağlamadığımı nasıl anlarım?

Burak O

Hectopat
Yer
Bornova
Daha fazla  
Bu gün yeni bir kasa topladım. Tek başıma topladığım ilk kasa. i7 4790k var sistemde. 212 hyper Evo'yu da bağladım ama biraz zorlandım bağlarken. Vidaları tam denk getirmek için biraz yana itmem gerekti falan.

Benim asıl sorum macunu ve soğutucu-işlemci arasındaki bağı doğru yaptığımı nasıl anlayabilirim? Toplamadan sonra yapmam gereken testler var mı? Yoksa zaten sorun varsa çalışmaz mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
AIDA64 ile boştayken ve yük durumundayken ölçülen sıcaklıkların sonuçlarını atın.

8350'ye Amazondan alınan 212 Evo'nun montajını anakart kasaya takılı iken (anakart kasaya takılı iken ki montaj en zor montajdır) yaptığımda tecrübe ettiğim bazı durumlar var.
  • Mesela eğer macunu doğru sürdü isen vidaları sonuna kadar sıktığında bile orta kısım sağa sola hafif hafif döndürülebilir durumda olacaktır. Eğer dönmezse macunu tam sürememiş olabilirsin.
  • CPU bloğun montajı esnasında çapraz sıkarken ayarı tutturmakta zorlandıysan blok deliklere tam oturmuş demektir.
  • X şeklindeki parçanın ortasındaki vidayı aşırı sıkamadıysan çok dert etme. Onun az bir şey dönmesi yeterli.

AIDA64 ile boştayken ve yük durumundayken ölçülen sıcaklıkların sonuçlarını atın.
Hocam yük altında bırakmak için nasıl bir yol izlememi önerirsiniz?

Hocam o alimünyum plaklar 2-3 derece sağa sola oynuyor elimle sağa sola döndürmeye çalıştığımda. Bundan mı bahsediyorsunuz? Macunun üstünde hafif bir kayıyor hissi veriyor.

Değerli yorumlarınız için ayrıca teşekkürler.

Oyuna gir, yarım saat falan oyna. Ama Battlefield 4 gibi ağır oyunlarda dene. Sonra alt+tab yap AIDA 64 ile değerlere bak. Veya stress test yap.

Hocam o alimünyum plaklar 2-3 derece sağa sola oynuyor elimle sağa sola döndürmeye çalıştığımda. Bundan mı bahsediyorsunuz? Macunun üstünde hafif bir kayıyor hissi veriyor.
Evet, bahsettiğim şey o idi. Eğer bu oluyorsa macunu doğru sürdünüz demektir. Bir sorun olmaz bundan sonra, merak etmeyin.

Oyuna gir, yarım saat falan oyna. Ama Battlefield 4 gibi ağır oyunlarda dene. Sonra alt+tab yap AIDA 64 ile değerlere bak. Veya stress test yap.
Tamam hocam sağ olun yaptim Sonuçlar burada:

Evet, bahsettiğim şey o idi. Eğer bu oluyorsa macunu doğru sürdünüz demektir. Bir sorun olmaz bundan sonra, merak etmeyin.
Tamam hocam çok teşekkürler yardımlarınız için. Ben onu bir sorun gibi görmüştüm o yüzden sordum içimi okudunuz

Açıkçası çok kurcalayınca sıkıntı çıkarabiliyor. Macunu yeterli seviyede ortaya döküp, fanı düz bir şekilde bastırdıysanız hiçbir sorun çıkmaz. O macun oraya güzel güzel yayılıyor. Önemli olan oradaki ısı borularının sıkı bir şekilde işlemciye temas etmesi. Küçük oynamalar görülebilir. Boşluk olmasın yeter.

Değer iyi. Yalnız sıcaklıklara CoreTemp ile değil de AIDA64 ya da HWiNFO64 ile bakarsanız daha iyi olur.

Teşekkürler, dikkat edeceğim sağ olun.

Değer iyi. Yalnız sıcaklıklara CoreTemp ile değil de AIDA64 ya da HWiNFO64 ile bakarsanız daha iyi olur.
Teşekkürler tekrardan çok yardımcı oldunuz. Tekrar onlarla ölçmem gerekir mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…