Arkadaşlar, Cooler Master'ın Hyper T4 model soğutucuyu almaya karar verdim. Ama bu soğutucu Thermaltake V3 Black kasaya sığar mı? Corsair Vengeance RAM'ler (low profile değil) ile uyumlu mudur?
Hyper T4 kasana sığar fakat yan tarafına fan takamayabilirsin. Ram ile uyumluluğu anakartına bağlı anakartı bilmeden söylemek zor. Bende Msi 970A-G43 anakart var ve sendeki ramin aynısı var ve ram kesinlikle sığmıyor.
Tek ram olduğundan problem olacağını sanmam ama ileride aynı ramden bir daha alıp çift kanal çalıştıramazsınız. Yükseltme yapacak olursanız da low profile ram alırsınız, bir zararı olmaz.
Ama RAM, şimdi Dimm_a slotunda. Yani işlemciye yakın olan slotta. Şu an kullandığım RAM low profile değil. İleride low profile bir Corsair alsam çift kanal çalışır mı yoksa aynısı olmak zorunda mı?
Maalesef ramler aynı olmazsa çift kanal çalışmaz. Ben, eğer soğutucuyu alırsanız ve ileride iki tane ram takacak olursanız diye söyledim low profile alın diye.
Arkadaşlar, Cooler Master'ın Hyper T4 model soğutucuyu almaya karar verdim. Ama bu soğutucu Thermaltake V3 Black kasaya sığar mı? Corsair Vengeance RAM'ler (low profile değil) ile uyumlu mudur?
Tek ramı b 1 slotuna veya b slotuna (artık kaç slot varsa ona göre) takarsan işlemciye uzak kalır ve slot başı x8 stabil eksilir buda ramı tam performans çalıştırmamaya sebeptir.
Çift kanal mimarisini kullanabilmek için genelde işlemciden taraf olan renkteki slotlar kullanılması gerekir, 1-3 slotlar gibi.
Soldan 1. bellek her halükarda soğutucunun altında kalıyor ve düşük profil değil ise oraya girmiyor.
Belleklerin soğutucuları yükseltili değil ise sıkıntı yaşatmaz merak etme, düz bir soğutucusu varsa sıkıntı yaşamazsın.
En kötü ihtimalle önce bellekler, sonra soğutucu monte edilir.