Cooler Master I70C nasıl takılır?

Wriaht

Decapat
Daha fazla  
Ben internet üzerinden yeni PC aldım ve kurulumu falan bilmiyorum. Şu an elimde sıkıntı olmaması sebebiyle ekran kartı kurulu gelmedi.
Ben işlemci soğutucu gereklidir diye bir tane satın aldım modeli şu:
Cooler Master I70C ARGB LGA1700 120mm Hava Soğutucu
Bir de işlemci fanı ama işlemci fanı kurulu gelmemiş onu internetten gördğüm kadarıyla işlemci üzerine takılıyor.
Benim işlemcinin üzerinde işlemci soğutucusu var işlemci fanını nereye takacağım?
Ekran kartını bunları takmadan önce mi takayım?

Merhaba sayın hocam, öncelikle CPU fanları modele göre farklılık gösterse de (Benim AMD AM2 kullandığım cpu fanları kilitli mekanizma ile geliyordu) kurulumları zor şeyler değillerdir.Bakacağınız ilk nokta braket kullanıp kullanmayacağınız; ki aldığınız ürün LGA1700 gözüktüğü için tahminim standart olarak intel1700 uyumludur.Dikkat edeceğiniz diğer nokta ise uygulamadan termal macunlarını(ürün üzeründe yoksa) düzgünce uygulamaktır.Sizin için örnek video koyuyorum
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sizi yanıltmasın ürün modeli farklı olsa da ayakları aynıdır (1.51deki).Videodaki adam braket kullanıyor.Ama muhtemelen sizin soket uyumlu olarak gelir.İşlem aynıdır
Düzenleme: Ürünüzü ayrı olarak inceledim işlemci fanı ayaklarını geçmeli yapmışlar,kurulumu daha kolay olacaktır ve braket kullanıyor gözüküyor ,inceleyebilirsiniz (3:41)
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Aynı zamanda bu videoda işlemci kurulumu(braksetsiz stock) bulunuyor Step:8 den itibaren braketin üstüne geçmeli cpu fanını ve soket takılımı izleyebilirsiniz

İşlemci fanı takmak kolay bir işlemdir.Yine de kendinize güvenmiyor ve soketlere yada anakarta zarar vereceğinizi düşünüyorsanız.Daha önce bunun kurulumunu yapmış birine yaptırmanızı öneririm.Yine de tekrarladığım gibi kolay bir işlemdir.İşlemci fanını takmadan termal macun uygulamayı unutmayınız.DİKKAT:TERMAL MACUNSUZ İŞLEMCİ ZARAR GÖREBİLİR YADA KAPANMA SORUNU OLUŞTURABİLİR.
Termal macun uygulama işlemi:

Benim uyguladığım metod genelde 5 pointtir
Saygılarımla...

Son düzenleme:
Merhaba sayın hocam, öncelikle CPU fanları modele göre farklılık gösterse de (Benim AMD AM2 kullandığım CPU fanları kilitli mekanizma ile geliyordu) kurulumları zor şeyler değillerdir. Bakacağınız ilk nokta braket kullanıp kullanmayacağınız; ki aldığınız ürün LGA1700 gözüktüğü için tahminim standart olarak INTEL1700 uyumludur. Dikkat edeceğiniz diğer nokta ise uygulamadan termal macunlarını(ürün üzeründe yoksa) düzgünce uygulamaktır. Sizin için örnek video koyuyorum

Sizi yanıltmasın ürün modeli farklı olsa da ayakları aynıdır (1.51deki).Videodaki adam braket kullanıyor. Ama muhtemelen sizin soket uyumlu olarak gelir. İşlem aynıdır
Düzenleme: Ürünüzü ayrı olarak inceledim işlemci fanı ayaklarını geçmeli yapmışlar, kurulumu daha kolay olacaktır ve braket kullanıyor gözüküyor, inceleyebilirsiniz (3:41)

Aynı zamanda bu videoda işlemci kurulumu(braksetsiz stock) bulunuyor Step: 8'den itibaren braketin üstüne geçmeli CPU fanını ve soket takılımı izleyebilirsiniz

İşlemci fanı takmak kolay bir işlemdir. Yine de kendinize güvenmiyor ve soketlere ya da anakarta zarar vereceğinizi düşünüyorsanız. Daha önce bunun kurulumunu yapmış birine yaptırmanızı öneririm. Yine de tekrarladığım gibi kolay bir işlemdir. İşlemci fanını takmadan termal macun uygulamayı unutmayınız. DİKKAT: TERMAL MACUNSUZ İŞLEMCİ ZARAR GÖREBİLİR ya da KAPANMA SORUNU OLUŞTURABİLİR.

Benim uyguladığım metot genelde 5 pointtir
Saygılarımla...

Öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkürler işlemcim
İŞLEMCİ:
Intel Core i5-13400F 4.6GHz 20MB Önbellek 10 Çekirdek 1700 İşlemci
Ben işlemcinin ayrı fanı olduğunu bilmediğimden ayrı işlemci soğutucusu almışım ondan dolayı bir karışıklık çıktı işlemci soğutucusunu mu yoksa işlemci fanını mı kullanayım sizce?

Merhaba sayın hocam, öncelikle CPU fanları modele göre farklılık gösterse de (Benim AMD AM2 kullandığım cpu fanları kilitli mekanizma ile geliyordu) kurulumları zor şeyler değillerdir.Bakacağınız ilk nokta braket kullanıp kullanmayacağınız; ki aldığınız ürün LGA1700 gözüktüğü için tahminim standart olarak intel1700 uyumludur.Dikkat edeceğiniz diğer nokta ise uygulamadan termal macunlarını(ürün üzeründe yoksa) düzgünce uygulamaktır.Sizin için örnek video koyuyorum

Sizi yanıltmasın ürün modeli farklı olsa da ayakları aynıdır (1.51deki).Videodaki adam braket kullanıyor.Ama muhtemelen sizin soket uyumlu olarak gelir.İşlem aynıdır
Düzenleme: Ürünüzü ayrı olarak inceledim işlemci fanı ayaklarını geçmeli yapmışlar,kurulumu daha kolay olacaktır ve braket kullanıyor gözüküyor ,inceleyebilirsiniz (3:41)

Aynı zamanda bu videoda işlemci kurulumu(braksetsiz stock) bulunuyor Step:8 den itibaren braketin üstüne geçmeli cpu fanını ve soket takılımı izleyebilirsiniz

İşlemci fanı takmak kolay bir işlemdir.Yine de kendinize güvenmiyor ve soketlere yada anakarta zarar vereceğinizi düşünüyorsanız.Daha önce bunun kurulumunu yapmış birine yaptırmanızı öneririm.Yine de tekrarladığım gibi kolay bir işlemdir.İşlemci fanını takmadan termal macun uygulamayı unutmayınız.DİKKAT:TERMAL MACUNSUZ İŞLEMCİ ZARAR GÖREBİLİR YADA KAPANMA SORUNU OLUŞTURABİLİR.

Benim uyguladığım metod genelde 5 pointtir
Saygılarımla...

Hocam birde sizi hazır bulmuşken benim kasanın yan tarafı(cam kısmı) açılmıyor ekran kartını yerleştirmek istiyorum fakat cam kısmında herhangi bir vida yok sadece bir kısmında orta büyüklükte bir kısım var nasıl açacağım herhangi bir bilginiz var mı?

Rica ederim.Stock(Orjinal fanı) yerine aldığınız soğutucu daha iyi performans verir.Kasanızın camının net bir fotoğrafını çekip yükleyebilirseniz yardımcı olmaya çalışırım.Ayrıca ekran kartı takma konusunda camın nasıl bir sorun yarattığını anlayamadım.

Rica ederim.Stock(Orjinal fanı) yerine aldığınız soğutucu daha iyi performans verir.Kasanızın camının net bir fotoğrafını çekip yükleyebilirseniz yardımcı olmaya çalışırım.Ayrıca ekran kartı takma konusunda camın nasıl bir sorun yarattığını anlayamadım.
Fotoğraf çekince hiç belli olmuyor o yüzden kasanın adını söyleyeyim:
KASA:
VENTO Neptune VG07F RGB Siyah Mid Tower Gaming Kasa
Kasanın camı yani bilgisayarın bileşenlerinin olduğu yeri açamıyorum herhangi bir vida yok açabilmem için o yüzden ekran kartını da takamıyorum çünkü orayı açamıyorum.

Sadece şöyle bir boşluk var:
Üst kısmında
IMG_20230607_145141.jpg

Hocam her kasa bir şekilde sökülmeye imkan verilmiş şekilde üretilmiştir illaki bir vida delikleri vardır diye düşünüyorum.Ama internetteki fotoğraflarda düzgün şekilde göremedim.Konuyla ilgili olarak bu başlığa yazarsanız.Buradan kullanan var,sanırım sökmüş ve sistem takıp çıkarmış;daha iyi yardımcı olabilir diye düşünüyorum.
Vento Neptune nasıldır?

Hocam her kasa bir şekilde sökülmeye imkan verilmiş şekilde üretilmiştir illaki bir vida delikleri vardır diye düşünüyorum.Ama internetteki fotoğraflarda düzgün şekilde göremedim.Konuyla ilgili olarak bu başlığa yazarsanız.Buradan kullanan var,sanırım sökmüş ve sistem takıp çıkarmış;daha iyi yardımcı olabilir diye düşünüyorum.
Vento Neptune nasıldır?
Hocam yazdım inşallah cevap verir çok teşekkür ediyorum iyi günler.

Merhaba sayın hocam.Kasanızı biraz daha araştırayım dedim.Videodan arkadan iki vida ile söküldüğü ve gözüküyor ve kızaklı şekilde çıkıyor.Bu şekilde epey kolayca sökülüyor.Gözünüzden kaçmış olma ihtimali varmı? (2:57)

Merhaba sayın hocam.Kasanızı biraz daha araştırayım dedim.Videodan arkadan iki vida ile söküldüğü ve gözüküyor ve kızaklı şekilde çıkıyor.Bu şekilde epey kolayca sökülüyor.Gözünüzden kaçmış olma ihtimali varmı? (2:57)

Hocam ben o iki vidayı çıkarıp denemiştim fakat bir şey olur diye çok kuvvet uygulamamıştım demek ki öyleymiş tekrardan teşekkürler.
1.Hocam bir de RX 6800XT modelinde ekran kartı ile bir şey daha çıktı bu ne işe yarıyor herhangi bir fikriniz var mı?
2. Pc'de display port yeri kasanın dışında yok HDMI yeri var oraya taksam çalışır mı eğer orada çalışmazsa anakartda felan yer var mı?
WhatsApp Image 2023-06-07 at 15.53.47.jpeg

Merhaba hocam,görüntü almak için soruyorsanız HDMI da kullanabilirsiniz, sorun olmaz.Ama ekranınızda HDMI çıkışı yoksa çevirici kullanmanız gerekebilir(yüksek ihtimal HDMI çıkışınız da vardır) yalnız dikkat etmeniz gereken nokta ekran kartı takılı ise görüntüyü ekran kartı portlarından almalısınız.Onundışında DV-I yada HDMI fark etmiyor.Attığınız şey tahminimce kart tutucu.Aldığınız kart ağır bir kart.Monte edilirken bükülme kırılma eğilme sorunları olmaması için tutulması gerekiyor
1686143159537.png

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı