Cooler Master K-350 ek fan takmak

Yer
İstanbul/Üsküdar
Daha fazla  
Meslek
Çizgi Film
Merhaba arkadaşlar elime bir adet 120 mm fan geçmiş bulunmakta ve ben bunu K-350 modeli olan kasama takmak istiyorum. Yan panel kapağına monte ettim ve ekran kartının güç pinlerine denk geldiği için yan kapağı yerine takamamaktayım. Bu sebepten kasanın üst bölmesine takmak istedim orayada monte ettim ama bu seferde acayip bir şekilde uğultu yapmaya başladı fanın hava sirkülasyonu ufak yuvarlaklara çarptığı için ses yaptı. Ön panel kapağına takmak istiyorum ancak herhangi bir şekilde ön paneli kırmadan çıkarabileceğim yöntem bulamadım. Daha iyi bir fikri olan varsa bekliyorum şimdiden teşekkürler.

Şuanda kasanın üst tarafında bulunan bölmeye taktım yeniden. Uğultu kesildi dün içeriye hava verecek şekilde takmıştım. Şimdi tam tersi havayı dışarıya veriyor. Ancak banamı öyle geldi emin değilim ama Assasin Creed Black Flag oynarken kasma yapmamaktaydı ancak fanı taktıktan sonra biraz kasmalar olmaya başladı gibi hissettim. Oyunu oynarken ısı dereceleri sırasıyla şöyle, AMD FX-6300 40-50 °C, M5A97 R2.0 35°C, GeForce GTX 760 40-50°C, SATA Disk Device (SATA) 33°C bu sıcaklık değerlerindeydiler. Boşta olan değerler, AMD FX-6300 12 °C, M5A97 R2.0 24 °C, GeForce GTX 760 27 °C, SATA Disk Device (SATA) 27 °C değerler sizce nasıl ayrıca o kasma bana bir sorun aradığım içinmi gözüme çarptı acaba.

Değerler güzel. AC4 Black flag oyununda grafik ayarlarında yapacağın ince ayarlar oyunu 45 -50 FPS ye çıkarıyor.
Şuanda 1440-900 çözünürlükte 27-37 fps arası ultra ayarlarda antialiasing 4x seviyesinde oynamaktayım yer yer 27 fps kadar şüyüyor ama ortalama fps değeri Black Flag için 35 fps. Dostum ayrıca senle sistemim aynı sayılır bana online olarak konuşabilceğimiz bir adres verebilirsen bir kaç şey danışacağım.

Dün gece fark ettim ve PSU dan arada rahatsız edicek bir şekilde tiz bir cızırtı sesi geliyor. PSU kendi fanının sürtme sesine benzemiyor. Bu ses özellikle işlem yaparken çıkıyor. Gelen ses eski bilgisayarlar kasarken zorlanma sesi çıkarır gibi bir ses çıkartmakta bu sorun ek fanı takmadan önce yoktu acaba kasayı çok oynattım o sebepten olabilirmi acaba yardımlarınızı bekliyorum.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı