Çözüldü Cooler Master Mars işlemci soğutucusu AM4 soket anakarta uyar mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Little Doge

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba,
Rahmetli abimden kalan çok eski bir sistemden çıkardım bu soğutucu fanı. Yeni AM4 soket anakart aldığımda takmayı hayal ettim fakat uyar mı merak ediyorum.
Acaba bu soğutucuyu AM4 soket anakarta bir şekilde uyduramaz mıyız?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Am 4 ve AM2 arasında çok fazla boyut farkı var.

2 metal parça ile yapılmayacak bir işlem yok. Ayak yerlerindeki vida bağlantıları kesilip aynı yerden delik açılarak metal bir parçaya tutturulabilir. AM4 soketine uygun delikler de o metal parçaya açılır ve Stok soğutucudan çıkan yaylı vidalar da metal parçaya takılır. Uğraştırır ama yapılmaz değil.
Anakart? Anakartı işin içine karıştıran kim? Soğutucu üzerinde çok rahat oynama yapılabilir. Kendim Cooler Master nepton 280l sıvı soğutmayı AM4 uyumlu hale getirdim ve sorunsuz kullanıyorum.

2 metal parça ile yapılmayacak bir işlem yok. Ayak yerlerindeki vida bağlantıları kesilip aynı yerden delik açılarak metal bir parçaya tutturulabilir. AM4 soketine uygun delikler de o metal parçaya açılır ve Stok soğutucudan çıkan yaylı vidalar da metal parçaya takılır. Uğraştırır ama yapılmaz değil.

Çözüm
Biraz zahmetli görünüyor. Öyle bir şansım yok gibi. Sıkı bir hesaplama gerekli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…