Cooler Master MasterBox Lite 5 ses ve ısınma sorunu

FahriBey

Kilopat
Sistemim:
  • Anakart : Asus Prime Z370-P
  • İşlemci : i5 8400
  • Ekran Kartı : Asus GTX 1070 Strix
  • RAM: XPG 8 GBx2 (16GB) DDR4 3000 MHz
  • Harddisk : Seagate Barracuda 1 TB 7200
  • SSD:Toshiba Solid State Drive 240 GB
  • İşlemci Soğutucusu : CoolerMaster Hyper 212 Led
  • Kasa : Cooler Master Master Box Lite Kırmızı led

Sistemi yaklaşık olarak 6 gün önce İtopya mağazasında topladım. Alındığı günden beri 2 sorun ile baş etmeye çalışıyorum. İlk sorunum CPU ısınma sorunu. Yükte değilken 40-45 arası, yükteyken ise 60-75 arasıydı. 2. sorunum ise kasadan gelen rahatsız edici ses. Bu iki sorun için de İtopya mağazasına gittim. Orası biraz daha serin bir yerdi ve klima çalışıyordu. Oradaki yetkili abi PC'mi açtı ve Rainbow Six Siege oyununda test etti. İşlemci sıcaklığı 50-60 arasıydı ve değerlerin normal olduğunu söylediler. Kasadan gelen sesin de normal olduğunu öndeki 3 fanı durdurursam daha az ses çıkacağını söyledi. Eve geldim öndeki 3 fanı durdurdum Rainbow Six Siege oyununa girdim. İşlemci 60-70 arasıydı. Öndeki paneli ve yandaki cam paneli çıkarıp tekrar test ettim. Sıcaklık 50-60 derece arasıydı bu sefer.

Ses sorunu her ne kadar azalmış olsa da şimdi de kasa da bir titreme başladı ve bu ses daha da rahatsız edici. Ek olarak aldığım işlemci fanı çok hızlı dönüyor, çok ses çıkarıyor ve soğutmuyor. Sizce ne yapmalıyım? Aklımdaki fikir kasayı ve işlemci soğutucusunu değiştirmek.

Son düzenleyen: Moderatör:
MasterBox Lite 5'in fanları oldukça sesli. Kasayı değiştirmeye gerek yok. Fanları ve işlemci soğutucusunu değiştirebilirsiniz.

MasterBox Lite 5'in fanları oldukça sesli. Kasayı değiştirmeye gerek yok. Fanları ve işlemci soğutucusunu değiştirebilirsiniz.
Acaba kasa yüzünden işlemci soğutucusu işlemciyi soğutamıyor olabilir mi ? Ek olarak da İşlemci fanı öneriniz var mı ?

Dediğim gibi önde ki 3 fanı durdurdum . Durdurmadan önce de şimdi de ısılar aynı . Sorun işlemci soğutucusunda mı yoksa kasa ile ilgili mi onu çözmeye çalışıyorum.

İşlemci soğutucusu fazla bir ses çıkarıyor ve dediğim gibi soğutmuyor . Yan ve ön panel çıkarılmış halde 50-60 derece arasıydı.Yan ve ön panel takılı şekil de 60-70 arası önerileriniz nedir ? Hangi parçaları değiştirmeliyim sizce ?

İşlemci sıcaklığı için değerlerde bir problem yok. Yaz ayındayız ve onun etkisi de var. Ses sorunu için soğutucunun fanını çıkartıp tekrar takın bakalım.
50-60 derece olan ön ve yan panel çıkarılmış haldeyken , kasayı açık kullanmak istemiyorum.Kapatınca da 60-70 derece arası.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…