Cooler Master MasterCase Pro 3 Fan Önerisi

Jelibonnes

Kilopat
Makaleler
1
Merhabalar,

Bilgisayar kasama ekstra fan takmak istiyorum.
Kullandığım kasa; Cooler Master MasterCase Pro 3-Mini tower kasa
Bu kasa; önde bir adet, ve arkada bir adet olmak üzere 2 adet 140 mm fan ile geliyor.
Kasa mı, önde iki adet, egzoz olarak arkaya bir adet fan takarak kullanmak istiyorum. Ancak üst tarafta da 2 adetlik slot bulunuyor ve acaba üst tarafa da dışarı hava atacak şekilde fan koymalı mıyım bilemiyorum. Koyacak isem bir adet mi yorsa iki adet mi koymalıyım?
Eğer iki adet yerleştirirsem önden içeriye alınan havayı direkt yukarıdan atmış mı olurum?

Diğer sorum hangi fanları nasıl kullanmalıyım?

Kasa, önde bir adet, arkada bir adet şu 140 mm fanlar ile geliyor;

Bu iki fanı öne mi almalıyım, ikisini de yukarıya mı monte etmeliyim? (Stok fanları kullanmak istiyorum)

Şu fanlardan hangisini, kaç adet almam daha iyi olur ve hava alacak şekilde mi yoksa hava atacak şekilde mi monte etmeliyim?
Be Quiet! BL083 Pure WINGS 2 140MM
Be Quiet! BL083 Pure WINGS 2 140MM

Arctic BioniX P140 PWM PST 140MM

Anakart olarak B450M PRO-M. 2 V2 kullanıyorum.
Şu fan kitini kullanabilir miyim? Bu fanların performansı nasıldır?
Aerocool P7-F12 Pro 3 X 12CM RGB LED Fan + RGB Kontrolcü Fan Hub (AE-P7F12-PRO)
Tek renkli, bilgisayarı yakmayacak molex ile bağlanan bir LED kullanmak istiyorum. Öneriniz varsa açığım.

Alacağın fanların PWM Airflow yani hava akışı özelliği olursa iyi olur. İlk etapta iki tane hariçten PWM Airflow 140MM fan al. Kasanın öndeki fanını egzoz olacak şekilde üste takıp yeni aldığın Airflow fanları öne takabilirsin. Üstte bir slot opsiyonun kalır orayı ihtiyaç halinde kullanırsın. Acelem yok beklerim dersen Arctic F14 PWM CO beklemem dersen kasanın kendi fanını veya Be Quiet Pure Wings 140 alabilirsin.

Son düzenleme:
@CJack60 teşekkür ederim cevabın için. Be Quiet Pure Wings 140'dan bir adet alıp, arka tarafa monte edip, önde 2 tane stok fan kullanmayı düşünüyorum, yeterli olur mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…