Cooler Master Masterliquid 360 Atmos ARGB değiştirilemiyor

BerkayDelen

Hectopat
Cooler Master Masterliquid 360 Atmos sıvı soğutucu aldım masterctrl, masterplus+ gibi yazılımlarını yükledim fakat renk değiştiremiyorum. Masterplus+ programında "no compatible devices found" uyarısı geliyor. Masterctrl programında ise sıvı soğutucu görünmüyor. Ben bu sıvı soğutucunun rengini nasıl değiştirebilirim?

USB Kablosu var. Onun bağlantısını yaptınız mı ?

Ara ara o hatayı verebiliyor. ML360R var bende de.

USB kablosu var. Onun bağlantısını yaptınız mı?

Ara ara o hatayı verebiliyor. ML360 var bende de.

Hocam İtopya'dan toplamıştım montajını onlar yaptılar. NZXT H9 Elite kasa var. Arka tarafına mı bakmam lazım yoksa ön tarafına mı?

Hocam İtopya'dan toplamıştım montajını onlar yaptılar. NZXT H9 Elite kasa var. Arka tarafına mı bakmam lazım yoksa ön tarafına mı?
Benim ML360R'de kontrolcü üzerinde. Senin tüm ARGB kablolarının bir kontrolcüye, o kontrolcü de anakarta bağlanıyor olmalı.

Kontrolcüyü anakart arkasındaki kablo bölmüne saklamış olma ihtimalleri yüksek. Ben şahsen kasam müsait olduğu için iç yüze anakart yanına koymuştum.

Görselde, alt ortadan çıkan ve ucunda dönüştürücü ile anakarta USB2.0 bağlantısı ile bağlanabilen bir kablo. O dönüştürücüsü olmadan USB ile direkt istenen yere de bağlanabilir.

Bu görsel sizin soğutucunuza ait. Mavi kablo bağlantı kablosu ve direkt olarak USB2.0 Anakart soketi var gibi gözüküyor. Kontrolcü biraz daha farklı olduğu için CM'nin sitesinden ürün user manuel'ine bakmakta fayda var.

Kontrolcü ile mi bağlı yoksa anakarta mı bağlanmış bir kontrol edin. İhmal edilip bazen anakarta bağlayabiliyorlar. Eğer öyle ise anakart yazılımı ile kontrol edebilirsin. Yok ben CM programı ile kontrol edeceğim dersen kontrolcü, kontrolcüyü anakarta o kablo ile takman gerek. Benim kontrolcüm aynı zamanda kumanda gibi düğmeli olduğu için kullanmıştım. Eğer sen yazılım ile kontrol edeceksen, ARGB anakart bağlantına direkt bağlayıp, anakartın ile kontrol edebilirsin. CM yazılımı da gerekmez.

Hocam kasanın her tarafına baktım hiç öyle bir kontrolcü yok. Büyük ihtimalle dediğiniz gibi direkt olarak anakarta bağlamışlar. Anakartım Gigabyte X870 Eagle. Anakartın programını yükleyip kontrol edebilme şansım var mıdır?

@canysf hocam ben sizi yine rahatsız ediyorum ama anakartımda sağ üstte CPU ışığı kırmızı yanıyor sistem de herhangi bir problem yok fakat sıvı soğutucunun RGB ışığı çalışmıyor.

Merhaba, biraz geç yazıyorum kusura bakmayın, askerdeydim.

Hocam Bios'u USB ile yeniden flaşlamak, olmaz ise İşlemciyi yeniden çıkarıp takmayı deneyin.
CPU LED yanıyor ise bir sıkıntı var demektir.

Soğutucunun Pompasını CPU_FAN'a, fanlarını ise CPU_OPT'a bağlayabilirsiniz. ARGB_V2_1'e ise ARGB soketlerini bağlayınız.

GIGABYTE Global Bu program ile de kontrollerini sağlayabilirsiniz. Gerek fan hızı gerek renk.
ARGB kontrolcünün USB kablosunu bağladınız ve ARGB kontrolcü ile kullanıyor iseniz, masterplus+ ile kontrol edebilirsiniz.

USB kablosu dediğim kablo yukarıda işaretli olan bir ucu microUSB-SATAUSB olan kablodur.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…