Cooler Master MasterLiquid240 sıvı sızma problemi

Burak Yanlıç

Decapat
1.5 ay önce Vatan Bilgisayar'dan PC toplamıştım. Yanında Cooler Master MasterLiquid240 hazır sıvı soğutma almıştım lakin aldığım günden beri arayla aşırı derecede su akış sesi duyuyorum. Şelale sesi gibi bir ses, bugün ise dikkatli baktığımda pompanın işlemciye temas eden bakır bölümün kenarlarında yeşil kurumuş bir madde gördüm. İyice araştırdığımda içindeki sıvının dışarı çıktığını öğrendim, bunun gibi sorunlar yaşayanlar varmış, sizce ne yapmalıyım? Düşünceleriniz nelerdir ve fanları da garip sesler çıkarmaya başladı.
Görüldüğü gibi;

IMG_0243[205].jpg

Sızma varsa bu şekilde kullanmak doğru değil. Servise başvurmalısınız.

1.5 ay önce Vatan Bilgisayar'dan PC toplamıştım. Yanında Cooler Master MasterLiquid240 hazır sıvı soğutma almıştım lakin aldığım günden beri arayla aşırı derecede su akış sesi duyuyorum. Şelale sesi gibi bir ses, bugün ise dikkatli baktığımda pompanın işlemciye temas eden bakır bölümün kenarlarında yeşil kurumuş bir madde gördüm. İyice araştırdığımda içindeki sıvının dışarı çıktığını öğrendim, bunun gibi sorunlar yaşayanlar varmış, sizce ne yapmalıyım? Düşünceleriniz nelerdir ve fanları da garip sesler çıkarmaya başladı.
Görüldüğü gibi;

Eki Görüntüle 393850

Hiç uğraşma direk distribütör Vektron Elektronik ile irtibata geç. Hatta istanbuldaysan elden götür kağıthanede yerleri. Ellerinde varsa direk gittiğinde onu alıp sıfır kapalı kutu veriyorlar bu anlamda vektron çok iyi hiç saçma prosedürlerle uğraştırmıyor alıyolar mal bozukmu bozuk ver malı al malı hadi güle güle.

İşlemci sıvısı bakır plaka ile tepkime verip bakır oksit oluşturmuş. Bu tür soğutmalarda kullanılan sıvılar iletken değildir fakat oksitlenme yapabilir. Bu yüzden bilgisayarınızı herhangi bir sıvı temasından korumak için sıvı soğutmayı söküp servise yollamalısınız. Bu şekilde kullanmanız riskli olabileceği gibi verimli de olmayacaktır.

Aynı soğutmadan bende de var. 1 seneyi geçti. Herhangibir problem yaşamadım.
Yaşamayacağım anlamınada gelmez. Tetikte olmak lazım. Geçmiş olsun.

Merhabalar,

Bilgisayarınızı bu şekilde kullanmadan direkt olarak soğutucuyu Vektron Elektronik'e gönderin. Maalesef böyle durumlar yaşanabiliyor. Diğer parçalarınıza zarar geldiyse onlarıda gönderebilirsiniz.
cevabınız için teşekürler herhangibi bir sıvı parçalarıma akmadı bakır kısımlardan sadece yeşil sıvı çıkmış ve kurumuş ve arayla aşırı su sesi mevcut en yakın zamanda vatan bilgilasayar aracılığıyla ürünümü göndereceğim.
Aynı soğutmadan bende de var. 1 seneyi geçti. Herhangibir problem yaşamadım.
Yaşamayacağım anlamınada gelmez. Tetikte olmak lazım. Geçmiş olsun.
sağolun umarım sizde sıkıntı çıkmaz
İşlemci sıvısı bakır plaka ile tepkime verip bakır oksit oluşturmuş. Bu tür soğutmalarda kullanılan sıvılar iletken değildir fakat oksitlenme yapabilir. Bu yüzden bilgisayarınızı herhangi bir sıvı temasından korumak için sıvı soğutmayı söküp servise yollamalısınız. Bu şekilde kullanmanız riskli olabileceği gibi verimli de olmayacaktır.
sağolun bu hafta içinde servise göndereceğim oksit yapma sebebini anlıyamadım
Merhabalar,

Bilgisayarınızı bu şekilde kullanmadan direkt olarak soğutucuyu Vektron Elektronik'e gönderin. Maalesef böyle durumlar yaşanabiliyor. Diğer parçalarınıza zarar geldiyse onlarıda gönderebilirsiniz.
direkt kargo ile nasıl göndereceğim yardımcı olursanız sevinirim antalyadayım.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı