Arkadaşlar merhabalar. Yaklaşık 2 sene önce sistem toplamıştım. Kasam Cooler Master MB511 RGB modeli. Ön tarafta 3 pinli 3 tane fan var. Arkada 1 tane 3 pinli fan var. İşlemci soğutucusu olarak Cooler Master Hyper 212 var. Anakartım ASUS B365M-K. Anakartımda 1 tane 4 pin cpu_fan ve 1 tane PWM fan çıkışı var. Kasanın arkasındaki 3 pinli soğutma fanı anakart üzerindeki fan çıkışına bağlı. Kasanın ön tarafındaki 3 RGB fan ise anakart üzerinde başka soket olmadığı için kendi fan kontrolcüsüne bağlı. Kasanın arkasındaki 3 pinli anakarta bağlı olan fanı BIOS'tan DC moduna alarak hızını kontrol edebiliyorum sıcaklığa göre. Ancak kasanın ön yüzündeki fanlara bir türlü çözüm bulamadım. Ön taraftaki 3 fanın da hızını düşürebilirsem çok daha sessiz çalışacaklarına inanıyorum. Çözüm önerileriniz için teşekkür ederim.
Elektronik, moda, kozmetik, ev, ofis, anne & bebek, spor ve daha birçok kategoride milyonlarca ürünün satıldığı online alışveriş sitesi GittiGidiyor, bir eBay şirketidir.
www.gittigidiyor.com
Linkteki kabloyu sipariş etsem. Kablonun PWM verilerini alan girişine kasanın arkasındaki 3 pinli fanı bağlasam, diğer çıkışlara da ön taraftaki fanları bağlasam, BIOS'tan DC modda hızlarını kontrol edebilir miyim?