Cooler Master ML240L RGB Ses Sorunu

Elen Riannon

Decapat
Merhaba arkadaşlar, soğutucumu kasanın üstünde RAM'lere vurmasından dolayı ön kısıma yerleştirdim. Fakat yükteyken işlemcinin üstündeki kapaktan cızırtı sesi geliyor. Sebebini anlıyamadım. Sıcaklık değerlerim normal. Birde ayriyetten arada bir su soğutucusundan su akma sesi geliyor. Teşekkürler.

Sistemim;
Anakart: Asus TUF Z370 Plus Gaming
Ekran Kartı: Asus ROG RTX 2060 OC
İşlemci: İ7 8700k
Corsair 16 GB(2X8) Vengeance RGB PRO Siyah 3200 MHz CL16
Güç Kaynağı: Thermaltake Toughpower grand 750W Gold
Monitör: Asus VG248QE
Kasa: Cooler Master Mastercase H500
Soğutucu: Cooler Master Masterliquid ml240

2060'ın ROG serisinde yüzlerce coil whine sorunu var. Kartınızda coil whine olabilir ses arı vızlaması gibiyse. Performansa bir zararı yok ama ses rahatsız ediyorsa iade edip yenisini alabilirsiniz. Sesin nerden geldiğine emin olun. Benim kasadan da ses geliyordu ön fanlardan sanıyordum iyice yaklaşınca karta karttan olduğunu anlamıştım dikkat edin ona bir bakın.

Merhaba arkadaşlar, soğutucumu kasanın üstünde RAM'lere vurmasından dolayı ön kısıma yerleştirdim. Fakat yükteyken işlemcinin üstündeki kapaktan cızırtı sesi geliyor. Sebebini anlıyamadım. Sıcaklık değerlerim normal. Birde ayriyetten arada bir su soğutucusundan su akma sesi geliyor. Teşekkürler.

Sistemim;
Anakart: Asus TUF Z370 Plus Gaming
Ekran Kartı: Asus ROG RTX 2060 OC
İşlemci: İ7 8700k
Corsair 16 GB(2X8) Vengeance RGB PRO Siyah 3200 MHz CL16
Güç Kaynağı: Thermaltake Toughpower grand 750W Gold
Monitör: Asus VG248QE
Kasa: Cooler Master Mastercase H500
Soğutucu: Cooler Master Masterliquid ml240
Normal bir durum. Bende duyuyorum o sesi yaz aylarında. Tabi ses çok yüksek değilse.

Evet günümüzün belası olan coil whine gibi görünüyor. Parçalara ya da performansa bir zararı yok. Sadece sinir bozucu bir ses olarak karşımıza çıkıyor. Sesin kaynağını iyice araştırın. Daha sonra isterseniz ( parçayı bulduktan sonra) ilgili ürünü garantiye gönderip değişim talep edebilirsiniz ama ne yanıt alırsınız orasını bilemem.

İşlemci soğutucunun kapağından cızırtı sesi gelmesi acayip hiç böyle birşey duymadım. Kapakta bir fan vs bişey yok çünkü kapak sadece. Gelse gelse pompa sesi gelir. O gelen su sesinin arada gelmesi çok normal devir daim yaptığının göstergesi. Baloncuk oluşmuştur içerisinde bir zararı yok.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı