Ahmet Soner
Decapat
Daha fazla
Aynı soğutucu bende de var ve dediğiniz sorunu ben de yaşadım. Rahatsız edici bir ses çıkartıyor fanlar ve sürekli olarak birisi duruyor, diğeri çalışmaya devam ediyor. Ben şu şekilde çözüm sağladım; fan bağlantılarını çıkarıp tekrar taktım ve sorunum garip bir şekilde çözüldü. İsterseniz bir deneyin.
1 hafta önce Cooler Master MA410P soğutucusunu almıştım. Sanırım cooler masterın fanları sıkıntılı. Bir problem vardı; 1000 rpm de traktör çalışıyormuş gibi ses yapıyordu. İade ettim. Soğutucu konusunda cooler masterdan soğumuş durumdayım. Biraz araştırma yaptığımda bu tarz fan problemi olan kişi sayısı bence yüksek oranda. Şuan başka marka, başka soğutuculara yöneldim.
Yukarıdaki mesajdaki fotoğraflarda görürsünüz fan 2000+ rpm yazıyor ama fanlar dönmüyor.Anladım, ses problemi değil de benimkilerin sanırım smart fan özelliği ayarlanmamış 40, 50, 70, 85 derecede sırasıyla 13 40 80 100 şeklinde yüzdelik biçimde göstererek ayrılıyor. Yani fan 40 derece olmadan çalışmıyor diye anladım ben. Doğru muyum akşam bios arayüzünde smart fanın fotoğrafını çekip atarım.
Evet arkadaşlar sistem fan ayarlarını resim olarak attım. Bu alana bilmediğim için müdahele etmedim belki sorun bundan kaynaklıdır.
1 hafta önce Cooler Master MA410P soğutucusunu almıştım. Sanırım cooler masterın fanları sıkıntılı. Bir problem vardı; 1000 rpm de traktör çalışıyormuş gibi ses yapıyordu. İade ettim. Soğutucu konusunda cooler masterdan soğumuş durumdayım. Biraz araştırma yaptığımda bu tarz fan problemi olan kişi sayısı bence yüksek oranda. Şuan başka marka, başka soğutuculara yöneldim.
Sorunu çözmenize sevindik.Maalesef bu tarz bağlantı hataları yapabiliyor montaj yapan yerler.
Merhaba, yaşadığınız sorun için üzgünüz. Bahsettiğiniz sorunu sıklıkla yaşamıyoruz ancak hiç sorun yok dersek de yalan söylemiş oluruz. Sizin de takdir edeceğiniz gibi teknolojik ürünlerde sorunlar yaşanabiliyor. Bu tarz durumlarda birebir değişim ile sorunları çözmeye çalışıyoruz.
Bende Vatan'dan aldım ve değişim istediğimde yapmadılar. MA410P'yi çöpe attım. Birdaha pek Cooler Master Alacağımı sanmam. Mevcut Olan ML120Lite sıvı soğutucumda da aynı fan problemini yaşadım fanı değiştirmek zorunda kaldım.Sorunu çözmenize sevindik.Maalesef bu tarz bağlantı hataları yapabiliyor montaj yapan yerler.
Merhaba, yaşadığınız sorun için üzgünüz. Bahsettiğiniz sorunu sıklıkla yaşamıyoruz ancak hiç sorun yok dersek de yalan söylemiş oluruz. Sizin de takdir edeceğiniz gibi teknolojik ürünlerde sorunlar yaşanabiliyor. Bu tarz durumlarda birebir değişim ile sorunları çözmeye çalışıyoruz.