Bir tık fazlasına eğer sisteminize uygunsa Kraken X72 var, bakmanızı öneririm. (X62 daha küçük ve neredeyse fark yok aralarında, kasa içi sirkülasyon mühim değil ise zaten düzgünse X62 de alınabilir)
Cevaplar için teşekkürler, evet 1920x işlemci var elimde ve Noctua NH-U14S hava soğutma ile kullanıyorum. Çok memnun olduğumu söyleyemem. Oldukça sessiz çalışıyor ama O.C. olmaksızın normal yüksüz halde sıcaklık 36-37 derecelerde render alırken(3dsMax) ise 60-70 arası sıcaklıklarda. O.C. yapınca kitleniyor zaten
İlk nesil Ryzenlar (Threadripper dahil) voltaj sıkıntısından dolayı neredeyse hiç OC yapılamayan işlemciler. 25-50 mhz daha fazla almak için bu kadar para harcıyacağınıza o parayı daha yararlı şeylerde kullanabilirsiniz. İşlemci sıcaklığı 75 dereceyi geçmedikçe sıkıntı olmaz.
İlk nesil Ryzenlar (Threadripper dahil) voltaj sıkıntısından dolayı neredeyse hiç OC yapılamayan işlemciler. 25-50 mhz daha fazla almak için bu kadar para harcıyacağınıza o parayı daha yararlı şeylerde kullanabilirsiniz. İşlemci sıcaklığı 75 dereceyi geçmedikçe sıkıntı olmaz.
Cevap için teşekkürler. İkinci nesil bir threadripper almak mı daha doğru olur sizce yoksa zamanı geldiğinde intel'e geçmek mi? Render işi ile uğraşıyorum ve bazen mhz'ler çok kıymetli oluyor
Cevap için teşekkürler. İkinci nesil bir threadripper almak mı daha doğru olur sizce yoksa zamanı geldiğinde intel'e geçmek mi? Render işi ile uğraşıyorum ve bazen mhz'ler çok kıymetli oluyor
Ben olsam mevcut sistemle devam ederim. Önümüzdeki aylarda (kasım - aralık) yeni işlemcilerin duyurusu yapıldığın da inceleme ve testler de gelmeye başlar. Performans olarak beklenti yüksek. Bu arada yeni nesil threadripper işlemcileri mevcut kullandığınız anakart ile uyumlu olmayacak. TRX40, TRX80 ve WRX80 chipsetli analartlar ile çalışacak.