Cooler Master PSU kullanılır mı?

Yeny

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar elimde yıllar önce bir sistemim için aldığım ve kullandığım PSU var. Markası Cooler Master. Yeni bir sistem toplamak istiyorum. Ya da hazır sistem alacağım. Bütçem kısıtlı olduğundan dolayı bu PSU kullanmak istiyorum. Hem marka olarak sağlam ve kaliteli mi hem de watt değeri olarak toplayacağım sistem için yeterli olup olmayacağını bilmiyorum. Konu hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi?

Toplayacağım sistem Intel Arc B850 ekran kartını kullanacak DDR5 sistem kuracağım.

Dosya Ekleri

• IMG_4823.jpg
    289,9 KB · Görüntüleme: 31
Ses, aşırı ısınma gibi dertleri yoksa kullanabilirsin tabii ki.
Ben 15 yıllık falan PSU'ları kullandım. Ama tabii ki kendi eski donanımıyla, öyle yeni ekran kartı falan takmadım.
+
Watt hesabı için önemli olan ekran kartı, onu da marka-modele (seriye) göre Google'dan öğrenmek mümkün. Buna HDD, CPU eklediğinde watt hesabı tamam.
Hatta istersen CoolerMaster'ın şöyle bir sayfası var: https://www.coolermaster.com/en-global/power-supply-calculator/
+
Yalnız şuna dikkat et, PSU'lar zamanla güçlerini kaybediyorlar. Yani mesela 300W ise, sen onu %20 eksik hesapla. Yaşlandığı için 300 veremez artık, genelde 200 en fazla 250 watt verir.

PSU İşlemci ve Ekran kartı gibi hayati bileşenlere 360W güç verebiliyor. 500W'a göre değil de buna göre yapın planınızı.

Kendim 2012-13 senelerinden kalma çok eski bir Cooler Master GX 750 PSU kulalnıyorum hala aktif olarak.

Cooler Master'ın kaliteli bir serisine benzemiyor ama test edilip kullanılabilir bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…