Cooler Master RS-500W PSU Ve GTX 1660 Ti Uyumu

barancumhur

Kilopat
Yer
Antalya
Daha fazla  
Merhabalar.

Kullanmakta olduğum 1050 Ti bildiğiniz üzere ekstra güç pin kablosu gerektirmiyor.

Upgrade yapıp 1660 Ti almak istiyorum fakat 8 pin güç kablosu istemekte.

Yine kullanmakta olduğum Cooler Master RS-500W PSU'dan çıkan extra güç kablolarının hepsini aktif olarak kullanıyorum(fan vs).

8 Pin için PSU'ya ekstra güç kablosu ekleyebilir miyiz? 500W yeterli olacaktır diye düşünüyorum ama bendeki PSU eski tip karşılar mı?

Şimdiden teşekkürler.

Hocam işlemciyi de söyler misiniz? PSU eski olduğu için kaldırmama iht. var. Eğer kaldırırsa 8 pin dönüştürücüler var , onları kullanabilirsiniz.

Genel anlamda 1080p ultra/high kalite ayar bandında RX 5500XT/1650S gibi kartlar almanız daha sağlıklı olur, 1660 Ti bu işlemci için biraz fazla, hatta CPU Intensive odaklı 3D uygulama ve oyun çalıştıracaksanız i5 7400 için maksimum RX 570 seviyesi bir kart kullanmanız daha sağlıklı olur.

Son düzenleme:
Merhabalar.

Kullanmakta olduğum 1050 Ti bildiğiniz üzere ekstra güç pin kablosu gerektirmiyor.

Upgrade yapıp 1660 Ti almak istiyorum fakat 8 pin güç kablosu istemekte.

Yine kullanmakta olduğum Cooler Master RS-500W PSU'dan çıkan extra güç kablolarının hepsini aktif olarak kullanıyorum(fan vs).

8 Pin için PSU'ya ekstra güç kablosu ekleyebilir miyiz? 500W yeterli olacaktır diye düşünüyorum ama bendeki PSU eski tip karşılar mı?

Şimdiden teşekkürler.
PSU üzerinde 6 Pin kablo olması gerek. GTX 1650S alırsanız hiçbir ek dönüştürücü olmadan kullanabilirsiniz.
1660S işlemcinizle darboğaz yapar. 1650S önermemin asıl sebebi bu.

Genel anlamda 1080p ultra/high kalite ayar bandında RX 5500XT/1650S gibi kartlar önerebilirim, 1660 Ti bu işlemci için biraz fazla, hatta CPU Intensive odaklı 3D uygulama ve oyun çalıştıracaksanız i5 7400 için maksimum RX 570 seviyesi bir kart kullanmanız daha sağlıklı olur.
Şöyle belirteyim önerinizde haklısınız fakat aynı sistemi kendim başka bir pcde ortalama 3 oyunda test ettim ki bunların arasında COD MW gibi yüksek derecede CPU kullananan oyunda var.Yine bunlara ek internettede bir takım testler var ortalamaları aynı.

Ben semi profesyonel FPS oyuncusuyum ama MMORPG'de oynuyorum.FPS oyunlarında genelde LOW'da tutuyorum ayarlarımı benim için görsellik çok gerekmiyor fakat çözünürlük ihtiyacım oluyor.Bu yüzden çok iyi karşılayacaktır.Çok araştırdım işlemci tarafında darboğaz yaşarmıyım diye ama limitlerine çalıştırıyor sorun gözükmüyor.
PSU üzerinde 6 Pin kablo olması gerek. GTX 1650S alırsanız hiçbir ek dönüştürücü olmadan kullanabilirsiniz.
1660S işlemcinizle darboğaz yapar. 1650S önermemin asıl sebebi bu.
Kullanmakta olduğum grafik kartım 1050 ti zaten.Hani çok fazla bir performans farkı görmeyeceğimi biliyorum önerdiğiniz grafik kartları ile.O yüzden almışken hemde ileriye yönelik işlemci var anakart değişimi ile daha iyi olacağını düşünüyorum.

Şöyle belirteyim önerinizde haklısınız fakat aynı sistemi kendim başka bir pcde ortalama 3 oyunda test ettim ki bunların arasında COD MW gibi yüksek derecede CPU kullananan oyunda var.Yine bunlara ek internettede bir takım testler var ortalamaları aynı.

Ben semi profesyonel FPS oyuncusuyum ama MMORPG'de oynuyorum.FPS oyunlarında genelde LOW'da tutuyorum ayarlarımı benim için görsellik çok gerekmiyor fakat çözünürlük ihtiyacım oluyor.Bu yüzden çok iyi karşılayacaktır.Çok araştırdım işlemci tarafında darboğaz yaşarmıyım diye ama limitlerine çalıştırıyor sorun gözükmüyor.

Kullanmakta olduğum grafik kartım 1050 ti zaten.Hani çok fazla bir performans farkı görmeyeceğimi biliyorum önerdiğiniz grafik kartları ile.O yüzden almışken hemde ileriye yönelik işlemci var anakart değişimi ile daha iyi olacağını düşünüyorum.

1660 Ti uzun vadede güzel bir işlemciyle elbette ki daha yüksek performans sunabilecek bir kart ancak 1650S ile 1050 Ti arasında ciddi bir performans uçurumu var, hem de azımsanmayacak derecede.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı