CoolerMaster Quickfire XT alınır mı?

Hocam türkçe layout önemli değil gibi görünse de bence önemli. Ayrıca cherry mx en kaliteli switch. Türüne gelecek olursak blue bildiğin daktilonun modern hali sadece yazı yazanlara öneririm. Red desen çok yumuşak tuşlara nasıl bastığını algılayamıyorsun bile sadece eli yumuşak olan über profesyonel oyunculara göre bence. Brown ise gerçekten güzel herşeye uygun. Hem hızlı serliği güzel çok ses de çıkartmıyor.

Mekanik klavye seslerine karşı bir sempatim olduğu için internetten ara ara dinliyorum veya yeni bir klavye incelemesi görünce merak ettiğim en önemli şey sesi oluyor (sanki hepsinin birbirinden farklıymış gibi)

QX1 switchlere de baktım Red switch gibi linear ama daha sesli bir switch olduğu yazıyor. Ben mesela blue switchlerin çıkardığı klik seslerini seviyorum. Daha önce Corsair K70 red switch ve Hyperx Alloy FPS blue switch kullandım. Redin de sesi güzel ama blue daha çok cezbetti, etrafımda bu sesten rahatsız olacak insan olmadığı için de bu benim için avantaj oldu. Redi zaten yazı yazarken kullanamıyordum. Ama Razer'ın green switchlerinin sesini daha çok seviyorum bir tık daha iyi geliyor ses bakımından blue switche göre. Yazım yumuşaklığı da yine bir tık daha iyi. Daha hafif vuruşlara sahip. Ki şu anda Razer Huntsman kullanıyorum Razer green switchlerin optik switchli olanından.

@soulfly1 Hocam teşekkürler bilgiler için, şimdilik yukarda gördüğün gibi SS QX1 ve MX Brown arasında kaldım gibi görünüyor. Bu ikisini deneme şansın oldu mu?
Ben Kailh Red Switch kullandım ve şu an QX1 kullanıyorum. İkisinin arasında ses olarak çok fazla farklılıklar yok. Red switchin sesi biraz daha tiz ve duyulabilir. QX1 switchin ise biraz daha tok bir sesi var. Ayrıca QX1 turnuva sınıfı bir switch olduğu için aynı anda 104 tuşa basmana olanak sağlıyor. Arkadaşın aldığı klavye, yalnızca aynı anda 6 tuşa basmayı destekliyor. PES, FIFA gibi oyunlarda bir artı oluyor QX1. Kombo yapmalı oyunlarda da cidden zorlanmıyorsunuz. Yok o tuşu bırakayım da buna basmayı deneyeyim de, hiç biri yok QX1 de. Dilerseniz Youtube kanalıma videosunu yüklerim. İki klavye de elimde mevcut. ( Yazılar karıştı çaktırmayın. )

Evet ben de yanlış alıntı yaptım olsun sorun değil Youtube kanalına yüklerseniz seve seve dinlerim ama uğraştırmış olmak da istemem.

Evet ben de yanlış alıntı yaptım olsun sorun değil Youtube kanalına yüklerseniz seve seve dinlerim ama uğraştırmış olmak da istemem.
Videonun kalitesi biraz düşük kalacak fakat asıl amacı biliyorsunuz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Ayaklarını açınca QX1 in sesi daha da azalıyor. İyice sessiz oluyor.

Elinize sağlık. Steelseries'in sesinin çok daha iyi olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Belki klavye ışığından öyle gelmiş de olabilir ama Steelseries'in tuşlarının yazı fontu da hoşuma gitti. Alçak profil tuşlara sahip olması da bir başka artı model. Klavye içindeki kir falan daha az göze çarpıyordur.

Corsair K70 kullanırken red switchden ötürü yazı yazmak bana işkence gibi geliyordu sürekli yanlış basıyordum bir de üstüne chattering denen zımbırtıyla karşılaşınca hepten çekilmez bir hal aldığından Hyperx blue switche geçmiştim. Siz yazı yazarken alışabildiniz mi? Bana hiç yazı yazmaya müsait bir switch gibi gelmiyor linear switchler. Fakat onun da şu artısı var tactile switchlere göre daha az yorucular. Şöyle demek daha doğru olur sanırım. Linear switch alışması zor ama alıştıktan sonra az yorucu, tactile switchler alışması kolay ve kontrollü.

Kailh red switch ile hiç yazı yazamıyordum. QX1 ile baya bir düzeldi. Bazen linear dolaylı bastığımı anlayamıyorum, sıkıntı yaşatabiliyor. O tık tık sesi bazen lazım oluyor.

Klavyem nkeyrollover desteğine sahip sadece windowslarda geçerli.Windows dışı işletim sistemlerinde 6 tuşa kadar desteği var. Fikriniz olmadan zikriniz de olmasın mümkünse.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…