Cooper Sa 1.6 184 nasıldır?

Efe0819

Kilopat
Bu 184'lük motor sanırım BMW'nin, şanzımanda aynı sanırım. Bu motor ve şanzıman hakkında bilgisi olan var mı? Kronikleri nedir dikkat edilmesi gereken şeyler var mı, kaç kilometre altında alınmalı?

Bu 184'lük motor sanırım BMW'nin, şanzımanda aynı sanırım. Bu motor ve şanzıman hakkında bilgisi olan var mı? Kronikleri nedir dikkat edilmesi gereken şeyler var mı, kaç kilometre altında alınmalı?
N18 motora sahip (THP temelli) ancak en saglam THP temelli motor diyebilirim. AISIN uretimi tork konvertorlu bir sanzimanla geliyor, yani sanziman genel olarak sorunsuz diyebilirim.

Cok sevdigim bir arkadasim zamaninda almisti, arac Belcika'dan Polonya'ya gelen gecmisini tam bilmedigimiz bir aracti ancak keyifle kullanmisti. Ustune o zamanlar sacma bir yerde yazilim ve egzoz yaptirmisti, o halde araca 40-50.000 km civari buyuk sorun cikmadan binmisti. Ben de 3-4 defa kullanma firsati bulmustum sonrasinda kendime SD versiyonunu aldim. Keyifli guzel bir aractir.

Alirken dikkatli olman gereken 2 sey var. Birincisi aracin gecmisi ve yapilan bakimlari diyebilirim. Parca sorunu yaratacak bir arac degil sadece dogru bir servis ve parcacinin olmasini oneririm. Ikincisi ise maddi durumun diyebilirim. Cok cok sorunlu bir arac degil ancak ileride acabilecegi problemler icin 100-150.000 tl civari bir para bulunursa cok keyifli sekilde binilir. Kilometre kesinlikle onemli ancak 160-170.000 km alti ve bakimli bir ornegi alinir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı