Core 2 Duo E7200 overclock nasıl yapılır?

MarslıAdam

Decapat
Merhaba arkadaşlar. Benim başlıktada belirttiğim gibi E7200 bir işlemcim var. Ben yeni işlemci almadan önce buna overclock yapmak istiyorum. Fakat hiç yapmadım. Güzel ve tertemiz bir overclock seçeneği sunar mısınız?
Not: Voltaj değerleri de dahil olsun.

Son düzenleyen: Moderatör:
e4500 kullanıyorum yakında e8500 e geçeceğim neyse.
bios ekranına girmelisin (DEL tuşu yardımı ile)
frequency tarzı yazılar vardır benim biosumda sağ üstte
oradan voltaj değerlerini açıp 200 yazan yeri (overclook) arttırıyorsun
benim 215 de ama voltaj ayarını yapmadım
iyi forumlar.

e4500 kullanıyorum yakında e8500 e geçeceğim neyse.
bios ekranına girmelisin (DEL tuşu yardımı ile)
frequency tarzı yazılar vardır benim biosumda sağ üstte
oradan voltaj değerlerini açıp 200 yazan yeri (overclook) arttırıyorsun
benim 215 de ama voltaj ayarını yapmadım
iyi forumlar.

teşekkür ederim fakat bir sorum daha olacak benimki 2.53ghz ben bunu kaça kadar çıkarmalıyım ve sisteme bir zararı olurmu?

Aşağıdaki video sana yardımcı olacaktır, işlemciniz aynı değil ama birbirine çok yakınlar ve pek fark olmaz. Diğer sorunuza gelirsek 3.00Ghz ye çıkarırsanız ortalama E8400 performansına yakın bir değer elde edersiniz zarar derken de 3Ghz'e çıkarırken voltaj arttırımına gerek olmayacağı için önceki sıcaklık değerlerine yakın ısınma değerleri elde edersiniz. Fazla yükseltmediğiniz için zararı olmaz ama O.C yaptığınız içinde öyle ahım şahım bir performans farkı hissedemezsiniz, oyunlarda vb bu farkı hissetmek istiyorsanız en azından Q serisi ve ya Xeon işlemcilere geçmeniz gerekiyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

kasanın fanları sağlam çalışıyor ise sorun olmaz
bir program öneriyorum bunun sayesinde stabil bir şekilde çalışıp çalışmadığını ve sıcaklıklarını kontrol edebilirsin
CPU-Z ve SpeedFan
210 da stabil bir şekilde çalışır

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı