Core 2 Duo E7400 sistem yükseltmeye değer mi?

Kasa modeli öğrenebilir miyim?

Şu an evde değilim ama 6 ay önce falan anakartmi ne yanmıştı onda bilgisayarcı kasa dahil her şeyin degistirdi sizin kasa çok eski dedi başka bir kasa taktı oyuncu kasası falan değil pegasus yazıyor üzerinde rengi sari.

Hocam biraz araştırdım, hesapladım H61 anakart alıp i7 3770 3. nesil işlemci ile RX570 8 GB ekran kartı 1600MHz 8x2 RAM 1 terabayt SSD takacağım kasamin uzerinde 400 watt PSU var.
Bu anakart için en iyi donanımları bulmaya çalıştım ama yine de size sorayım dedim bu sistem nasıl olur, darboğaz olur mu, 400 watt PSU yeter mi sizce?

Son düzenleme:

450 veya 500W olursa daha iyi olabilir. Ayrıca darboğaz sorunu da yaşamazsınız. Ek olarak RAM'leri çift kanal yapma planınız mantıklı olmuş. Çift kanal da daha iyi performans alırsınız. Şu an işin PSU dışında bir sorun gözükmüyor.

Hocam bir de 3. nesil işlemci olması biraz kafamı karıştırdı. 8 GB ekran kartını iyi besleyebilir mi, GTA 5 PUBG gibi oyunlarda güzel FPS alır mıyım?

Son düzenleme:
Hocam bir de 3. nesil işlemci olması biraz kafamı karıştırdı. 8 GB ekran kartını iyi besleyebilir mi, GTA 5 PUBG gibi oyunlarda güzel FPS alır mıyım?

Onu deneyerek görebilirsiniz. İnternete işlemci ve ekran kartı modelinizi yazın performanslarına bakın. Ben ufak bir araştırma yaptım ve ekran kartınız ile işlemciniz darboğaz yapmıyor. Besleyebilir yani ama performansını YouTube üzerinden bakabilirsiniz.

Hocam bir de i3 3770 maksimum 90 watt harcıyor RX 570 8 GB maksimum 250 watt harcıyor 350 watt yaptı 50 watta diğer aksamlar için olsa 400 watt yeterli olmaz mı?

Sizide akşam akşam yordum ama helal edin.

Hocam bir de i3 3770 maksimum 90 watt harcıyor RX 570 8 GB maksimum 250 watt harcıyor 350 watt yaptı 50 watta diğer aksamlar için olsa 400 watt yeterli olmaz mı?

Sizide akşam akşam yordum ama helal edin.
Estağfurullah, helal olsun. Öyle düz hesap yapmayın. Bu verdiğiniz değerler minimum harcanılan Watt değerleri. 500W yeterli olacaktır.

Estağfurullah, helal olsun. Öyle düz hesap yapmayın. Bu verdiğiniz değerler minimum harcanılan watt değerleri. 500W yeterli olacaktır.

Eyvallah hocam ağzınıza sağlık ben yine bir şey olursa sana sorarım.

Estağfurullah, helal olsun. Öyle düz hesap yapmayın. Bu verdiğiniz değerler minimum harcanılan watt değerleri. 500W yeterli olacaktır.

Hocam bir de ekran kartını biraz araştırayım dedim ama herkes bu ekran kartının 8 GB yi kaldiramaz falan diyor yani 4 GB'sini al hem fiyattan kurtulursun hem de daha iyi olur falan diyor kafam karıştı bu ekran kartı ile ilgili.

Hocam bir de bu ekran kartı i7 3770 ile darboğaz yapıyor hem de bayağı RX 570 %100 kullanırken işlemci %45'ini falan kullanıyor bu işlemci için en uygun ve iyi bir ekran kartı önerir misiniz bana rica etsem.

Bu işlemci için 1660 Ti var hocam 6 GB videosuna baktım dorgogaz yapmıyor genel olarak sıfır alamam bu ekran kartını ama ikinci el 3000 TL'ye var onu alabilirim sizce bu ekran kartı nasıl olur?

Son düzenleme:

Ben buradaki kullanıcıların yorumlarına bakarak darboğaz olmayacağını belirtmiştim. Bilmiyorum. 1660 konusuna gelecek olursak bazı kullanıcılar darboğaz olacağını ve hem de fazlasıyla darboğaz yaşayacağını belirtiyor.

Bende bu yorumları gördüm hocam ama
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu videoda bütün oyunlarda ekran kartı %100'unu kullanıyor işlemci ise %60'larda dolaşıyor bir bakın hocam bütün oyunlarda böyle.

Hocam H61 anakart Max 3. nesil destekliyor 1555 pin çok az işlemci var şimdilik i7 3770 1660 Ti yeter ama 2 yıl sonra yetmemeye başlar muhtemelen 3. nesil işlemci sonuçta parça değişimide yapamayacağımdan dolayi 1551 anakart alıp ona göre işlemci ekran kartı seçimi yapsam parça değişimi gerek olduğunda model çeşitliliği fazla olduğundan yine yükseltme olasılığım olur bu daha iyi olmaz mı?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…