Core 2 Duo E8500 O.C Sıcaklık Değeri

Caner Çevik

Hectopat
Yer
Trabzon
Daha fazla  
Arkadaşlar AIDA ile aldığım sonuçlar :

Soğutucu olarak Zalman CNPS9700 kullanıyorum.

Sizce sıcaklık değeri normal mi ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Birincil etken soğutma sistemidir, kötü olduktan sonra her ortamda ısınır işlemci, senin stok soğutucu ile bu değerleri alıyor olman çok iyi aslında.
Daha sonra kasa için hava sirkülasyonu ve ortam sıcaklığı rol oynar.

Termal macunun kaç senedir kullanılmadığını bilmiyorum ancak 2 senede 1 yenilense fena olmaz. Yani oda sıcaklığı - termal macun gibi faktörler elbette etkiler sıcaklığı. Ancak oda sıcaklığı birincil etken değildir, kasanda kullanılan malzeme iyiyse ve kasa için hava sirkülasyonun kuvvetli ise ve zaten kasa içerisindeki hava, oda sıcaklığından belirgin şekilde daha düşük olacaktır.

Termal macun Akasa markaydı 2 seneden çok olmuştur değişmeyeli Birde bu işlemci sıcaklığı hangi değerlerde sıkıntı çıkartır ? İşlemciyi biraz daha zorlamak istiyorum yakmıyacak şekilde

Şu sıcaklıktan sonra sorun olur gibi bir genelleme yapmak yanlış olacaktır. AMD ve INTEL işlemcilerin kendi içlerindeki serilerde bile farklılık vardır.
Genelde masaüstü modellerde 75 derece ile 90 derece arası değerlerden sonra işlemci kendini kapatır. Bu süreçte işlemci stabil çalışamayacağından ötürü performans noktasında düşüş yaşatır, bir süre sonra da kapatmayı uygun görür.

Eski nesil işlemlere hız aşırtma yapılmasını zaten önermiyorum, bu iş için Core serisinden K ibareli bir işlemci tercih edin en azından.

Yeni bir işlemci şuan için uzak ihtimal. Elimdekini en iyi şekilde kullanmak istiyorum . Birde benim OCZ belleklerim var 2x2 gb AIDA benchmark ta Memory Type da DDR-2 1066 olarak gözüküyor . Özet kısmında DDR-2 800 olarak gözüküyor. O.C den kaynaklı bir şey mi acaba ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…