Core 2 Duo PC Overclock Olmuyor

Baran Gürkan

Megapat
Daha fazla  
Öncelikle herkese iyi akşamlar. Benim bilgisayarımda core 2 duo E8400 3.0ghzde çalışan bir işlemci var. Haliyle biraz eski kalıyor günümüz oyunlarında. BF4'te ekran kartı sayesinde ne kadar performans alsamda işlemcide dar boğaz oluyor ve fps düşüyor aniden, overclock yapanalrı gördüm bu işlemcide. Adamlar 45 fpsde oynadıkları oyunu çok rahat overclockla 60-70e çıkarabiliyorlar. Ben overclocku denedim biraz fakat steplerde 1'den sonrasında geriye atıyor. FSB'yi yani aşamıyorum çarpan kilidine zaten dokunamıyorum ve belirli bi mhzden sonrası yok. Şuan 3.0 Ghzden 3.0.6ya çıkardım step 1 de fakat sornasını yapamadım. Hep geriye attı voltajıda arttırdım fakat olmadı. Yardım ederseniz bu işlemcideki overclocklarda usta biri varsa çok minnettar kalırım :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşın da dediği gibi 4GB bellek kullanıyorsan sıkıntı yaşayabilirsin. 6 ve üzeri olmalıdır.
İşlemcine gelecek olursak Core 2 Duo, BF4'ün minimum sistem gereksinimlerini karşılayabilecek kapasitede.
Eğer bellek miktarınızı yazarsanız daha kesin konuşabiliriz.
Ayrıca oyunu hangi grafik ayarlarında ve çözünürlükte oynuyorsun?

4 gb ram var fakat 3.12'si kullanılıyor. 64 bit olduğu halde ve AC4 de 4ghz ile 60 fpsye yakın bir performans alabiliyorlar. 3.0ghzde 30-40larda oluyor ondan overclock yapmak istemiştim.

En fazla core 2 duo destekliyor, quad desteklese yeni pc bile almam. Direk takarım quadı.

Bu konularda Asus 'un tek tuşla oc 'u çok beğeniyorum. Senin sorununa gelirse bunun için programlar dene Bios 'da ki olaya çok
takılma. İlla bios kullanacağım diyorsan. Fsb ile oynamak için belleklerin frekansları düşür , bu şekilde kesin olmalı.

Nedeni: Fsb artınca doğal olarak ram frekansları artıyor ve bilgisayar krizler geçiriyor, eğer ramlerin frekansları düşürürsen başta

seni sınırlamaz.

Bak şimdi oc 'u yapmanın bir yolu da fsb 'yi arttırmak. Fsb 'yi arttırınca promosyon olarak ramlerin frekansı artıyor.

Bunun için %40 oranında ram frekanslarını düşürmek lazım. Yoksa arkadaş da olduğu gibi hiç bir şey yapamazsın ya da pc kriz geçirir.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı