Core 2 Duo sistem açılışta mavi ekran veriyor

Daha fazla  
RAM
2 GB
Ekran kartı
Intel Graphics
Anakart
Dell Optiplex
İşlemci
Intel Core 2 Duo
Ben Win 8.1 kullanıcısınım ve dün akşam Windows Update'i için PC'yi biraz bıraktım ama PC donunca fişi çektim ve güncelleme tamamlanmadı. Bugün okuldan geldiğimde PC'yi açtım ve güncelleme tamamlanmadı gibi ve tüm değişikliklerin geri alincagi yazdı ve ben de 1 saat falan bekledim hiçbir şey değişmedi ondan sonra BIOS'a girdim ve BIOS ayarlarını varsayılan default olarak ayarladım. Ondan sonra açmaya çalışınca bilgisayarda biraz bekleyin PC'ye teşhis konuyor gibi mesajlar verdi ve beni PC onarım kısmına attı. Win 8 devam et tıkladım mavi ekran verdi. Bilgisayarı yeniden başlat dedim gene mavi ekran verdi. Oradaki tüm her şeyi denedikten sonra benim flashta zaten Win ISO kurulu Microsoft'un kendi sitesinden indirdiğim. Onunla beraber temiz format atmayı denedim ve BIOS'tan boot seçince hata verdiğini söyledi ve flashi boot edemiyoruz diye bir yazı çıktı karşıma. System tamirine tıkladım mavi ekran gene verdi. Hiçbir şekilde açılmıyor format atmak sorun değil benim için.
PC hiçbir şekilde açılmıyor hicbir seye de erisemiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
flashın takılıyken mi donmuştu anlamadım. yani (winli)flaş bozulması, hdd hasarı veya ramlerden biri zarar gördüğü için windows yüklemesine izin vermemesi gibi bir durum olabilir. windows içerisindeyken düzenli ekran donması hdd kaynaklı olabilir ama mavi ekran hataları biraz daha ram tarafına kayar. ramlerinden biri hasarlıysa windows kurulumuna izin vermez, çünkü kurmadan önce ilk onları test eder. hata kodunu veya o ekranın resmini de paylaşırsan daha iyi olur

Dosya sistemi çöktüğü için açılamıyor. Hiren's Boot CD'yi USB'ye yazıp bununla açarak C'yi formatla. Ardından Windows ISO sunu USB'ye yazıp formata başla.

Son düzenleyen: Moderatör:
Deneyebileceğiniz her şeyi denediğinizi düşünüyorsanız format atmayı deneyebilirsiniz. Yine de SATA kablolarını kontrol etmenizi de öneririm.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı