Core 2 Duo sisteme işletim sistemi önerisi

ddrome

Hectopat
Daha fazla  
Elimde bir adet eski bir macbook var. Core Duo 2 GHz, 1.25 GB DDR1 RAM var. Atmaya kıyamadım diyelim.

Bunda mac OS 10.5.8 kuruluydu ancak sistem hızlı açılmasına rağmen web'de gezerken zorlandığı ve chrome gibi bazı yazılımların bu seriye destek vermemesinden dolayı daha yeni bir çekirdeğe sahip ama daha hafif bir işletim sistemi aramaya koyuldum.

Lubuntu yükledim ancak o da akıcı bir gezinti sağlayamadı. Yani artık ben mi linux'ta çok deneyimli olmadığım için iyi yapılandıramadım yoksa web teknolojileri mi artık bu bilgisayarı aştı bilmiyorum ama beklentiyi karşılamadı. Sonradan da farkettim ki lubun'tu zaten mac OS 10.5 serisi ile hemen hemen aynı kaynakları istiyor. Ayrıca mac OS kadar kolay kullanılmıyor tabi. Klavyede alt tuşu çalışmıyor mesela lubuntu'da.

Tek beklentim akıcı olarak internetten faydalanmak. Maksat bilgisayar çöp olmasın. Ha birde en azından gördüğüm bir siteyi ya da içeriği not alabilmem için en azından bir masaüstü sistemi olması iyi olur.

Ne dersiniz işimi görebilecek bir işletim sistemi mevcut mudur yoksa yeniden macOS'a dönüp yavaş yavaş süs eşyası olarak bir yer arayayım mı bu arkadaşa?

Son düzenleyen: Moderatör:
Manjaro Xfce deneyebilirsiniz. Xfce masaüstü ortamı sayesinde ram i olabildiğince tutumlu kullanıyor. Aynı işlemci bende de var. Şuan, görseli güzel olduğu için, elementary OS kullanıyorum. SSD sipariş ettim. SSD gelince Manjaro Xfce'ye geri dönüş yapıcam.

Teşekkürler arkadaşlar bir deneyeyim bakalım

Ubuntu'nun Xfce sürümü ya da Elementary OS olabilir bu ikisini bir dene istersen.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…