Core 2 Duo T5500 Notebook'a Kaç GB RAM takılabilir ?

Çok teşekkür ederim yardımlarınız için.

Merhaba,

İşlemci bilgisinden ziyade sizin kılavuzunuz bilgisayar marka ve tam model ismi olmalı..

Laptop markasının sitesinde max RAM bilgisi verilir, upgradable to 4096 max gibi..

Mesela hp compaq nc6400 için:HP Compaq nc6400 Business Notebook PC specifications - HP Products and Services Products

Programlar yanlış yönlendirebilir, 2gb ram'dan fazlasını kaldırmayan makinaya 8gb destekli yazan programlar var..

Ram frekans değerini de kullanmakta olduğunuz RAM ile aynı alın derim ki bu RAM üzerindeki etikette de yazar, bir de kaç Ram slotu var bunu da atlamayın.

Selamlar

Bilgilendirme için teşekkür ederim. 2 adet ram slotu var 2sindede 512 mb lik ramler takılı.Yeni bilgisayarım kırılınca eskisine kaldım yeni de almadım çünkü bu bilgisayarda bayağı sağlam bir pc olduğu için bırakmak istemedim. (örn: Win 8.1 pro 64 bit kasmadan çalıştırabiliyor , oyunlarda problem çıkartmıyor vb.)
Sitede kendi pc mi bulamadım (HP Pavilion dv6000 yazıyor adı fakat araştırdım bulamadadım)

Şimdiden Teşekkür Ederim.

Pdf'in 9. sayfasında max 2GB diyor:http://h10032.www1.hp.com/ctg/Manual/c01035677.pdf

Ama bahsettiğiniz 1gb ram ile sorunsuz bir çalışma kısmı bana fazlasıyla garip geldi..Mevcut Ram daha fazla olabilir mi diye şüphelendim, emin misiniz?

Ek olarak PDF'deki döküman DDR RAM(667 MHz) diyor yani piyasada zor bulursunuz, bulsanız da pahalı olur, tabii Crucial'lar çok ucuz, o ayrı..2GB kit (1GBx2) Upgrade for a HP - Compaq Pavilion dv6000 Series System (DDR2 PC2-5300, NON-ECC, ) at Amazon.com

Biraz araştırdım, sizin verdiğiniz intel işlemci linkinde max Ram desteği yok ama HP forumlarda 4GB desteği olduğu söylenmiş.(Bios güncellemesiyle).Bu arada BIOS 4, system 3GB görüyormuş bilginize..Mümkünse önce bir yerlerden bulup deneme yapın ..
want to upgrade RAM on HP Pavilion dv6000 - HP Support Forum - 750127

Selamlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…