Core 2 Duo T6600 sistem Mac OS X 10.10 bootloader sorunu

Mehmet Duran

Megapat
Yer
İstanbul
Intel Core 2 duo T6600 işlemcili bilgisayara başarılı bir şekilde Mac OS X 10.10 kurdum,
fakat kurulumdan sonra yaşadığım 2 adet sorun var.

1.Clover sorunu
• Clover v2k dosyasını yükledim
- Önyükleyici Bölümünde Boot0ss Ayarladım
• Clover Configurator'ı kurdum
- Mount EFI vs. işlemleri tamamladım
• Yeniden Başlattım

Sonuç olarak direkt Windows açıldı Clover'a ait hiçbirşey gelmedi.
Bu konuda @Recep Baltaş yardımcı olursa çok memnun olurum.

2.WiFi
Realtek RTL8187B Kablosuz ağ adaptörümü algılamadı.
İnternette uygun fakat mountain lion için olan versiyonunu buldum fakat kurmama rağmen çalışmadı.

Eğer bildiğiniz uyumlu kext varsa verebilir misiniz?
Veya hiç desteklemeyen bir adaptör ise mecbur değiştireceğim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Clover'ı Bootloader'a eklemek gerekiyor adımları anlatayım.
Bilgisayarını Usb ile başlat.
Karşına Clover Bootloder gelecek.
Ardından Clover Boot Options'a geleceksin. Ancak bir sorun var 2 tane Boot Options var. Sorun yok.
Bir tanesine gir eğer en başta ki satırın sonlarına doğru Usb yazdığını görürsen oradan çık Usb yerine Sata yazmalı.
Sata yazan diğer Boot options olmalı ona girelim.
ADD Clover as UEFI Boot Option yazan yere tıkla biraz bekle birazdan seni Clover'ın ana sayfasına atıcak.
Sonra bilgisayarını yeniden başlat ve Boot Manager'a gir ve karşında Clover ile başlayan yere tıkla işte Usb olmadan Clover'ı başlattın.

Çok teşekkür ederim fakat dediklerinizi yapamayacağım, benim bilgisayarım efi destekli değil malesef :( usb den önyükleme yaptığım vakit "_" yanıp sönüyor sürekli 1 tuşuna basana kadar, yani ben Chameleon kullanıyorum Chameleon ile kurduktan sonra clover kurmayı denedim ama yanlış yapmışım.

Şimdi ben Chameleon bootloader kurdum mac üzerinden, aynı sorun chameleon üzerinde direkt olarak windows geliyor. Bu anlattığınız çözümü Chameleon için nasıl uygulayabilirim

İnceledim fakat dediğim gibi bunları yaptım ama windows açılıyor. Windows'a ait olan "Sistem Ayrıldı" bölümü yerine Mac bölümünü bootable yapmam lazım, ama ne yazık ki usb den clover boot edemiyorum yani üst kısımdaki yöntemi uygulayamıyorum, farklı bir yönteme ihtiyacım var.

USB mi bilgisayara takılı şekilde bıraktım boot sırasınıda ayarladım bu şekilde kullanıyorum, ancak WiFi veya ethernet hiçbir şekilde internete bağlanamıyorum. Yeni wifi almalımıyım sizce? yoksa birşeyi eksik mi yapıyorum.

Bunu denedim ancak 10.5 ile uyumlu olduğu için 10.10 da çalışmadı, Realtek Utility programını çalıştırdığımda dock üzerinde simgesi zıplıyor bir döngü içerisinde, kısacası açılmıyor.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı