Core 2 Duo T7300 Sistem yükseltme

sercan123

Hectopat
İyi günler ASUS F3S model notebook için iyileştirme adına birkaç yükseltme yapmak istiyorum. Bilgisayarın eski olduğunu biliyorum ancak sistemin yükseltilebilecek sınırını bilmek istiyorum. İşlemcilerin uyumluluğunu öğrenmek ve bu konuda bilgi sahibi olmak için bu konuyu açıyorum.
Sistem özellikleri:
Intel Core 2 Duo T7300 2.0 GHz
2048 MB RAM DDR2 667 MHz
NVIDIA GeForce 8400M g

Araştırmalarıma göre T7300 yerine X9000 serisi 2.8 veya 3.0 GHz gibi işlemciler takılabiliyor. Ancak ekran kartını iyileştirmek istiyorum en azından takılma donma gibi sorunları tamamen çözmek ve Photoshop ve bazı oyunlarda işlevsel olması için. Bir de işlemci veya ekran kartının AMD'nin güçlü bir modeliyle değiştirilme imkanı var mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Araştırdığım kadarıyla 8400m g yerine 9600m gt gibi kartlar takılabiliyor. Aynı pc üzerinde ise bu işlemleri yapanlar var. Yani ekran kartı ister anakarta gömülü olsun ister ayrı olsun her türlü değişimi yapılabiliyor. Ekran kartı yandığı zaman zaten değişimi yapılıyor ve bunun için de BG makineleri var. AMD ekran kartı olmasa bile Nvidia'nın diğer üst modelleri takılabiliyor. En azından Nvidia'nın güçlü ve GTA5 veya pubg mobile gibi oyunlarla veya programlarla başa çıkabilen bir ekran kartını sormuştum. İntel işlemciye gömülü İntel HD Graphics modüllerinin bile çoğu oyun ve programla başa çıkabildiğini görünce bu harici kartın başa çıkamaması üzücü. Sadece bu konuda bilgi almak istemiştim ama herzamanki gibi ona değmez buna değmez gibi sözlerle karşı karşıya kalıyoruz. Bu konu hakkında bilgi sahibi olan kişilerin ne kadar az olduğunu tahmin edebiliyorum yinede cevaplarınız için teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…