Selamlar! Bilgisayarımda belli bir süredir OS X 10.11 kullanıyorum ve genel olarak sıkıntı yaşamıyorum. Ancak kullanmam gereken bazı uygulamaları sisteme kuramıyorum. Bilgisayarıma yükleyebileceğim en son macOS sürümü nedir?
Anakart: ASUS P5GC-MX/1333 İşlemci: Intel Core 2 Duo E8400 Ekran kartı: NVIDIA GeForce 210 1GB
Bilemiyorum. Benimle benzer sistemi kullanan bazı kişileri gördüm ve High Sierra kurmayı başarmışlar. Ben de hepsine "helal olsun nasıl yaptın yiğidim" diye baktım. Ama bunu daha yüksek seviyeye çıkarabilirsek niye yüklemeyeyim yani?
MBR disk desteği yok. GPT'ye çevirip APFS'ye biçimlendirmelisin. Legacy için daha uyumlu bir imaja bakabilirsin. Bunlardan da sonra SMBIOS düzenlemesi yaparak Catalina deneyebilirsiniz. Daha stabil sürüm için de Sierra deneyebilirsin bence.
MBR disk desteği yok. Legacy için daha uyumlu bir imaja bakabilirsin. Bunlardan da sonra SMBIOS düzenlemesi yaparak Catalina deneyebilirsiniz. Daha stabil sürüm için de Sierra deneyebilirsin bence.
Hocam ben zaten Sierra denemiştim ve onda bir türlü kurmayı becerememiştim. O esnada GPT kurulum yapıyordum fakat sanırım AHCI moduna geçemediğim için kuramıyordum. Bundan yaklaşık 3 ay önce olması lazım bununla alakalı konu açmıştım ve El Capitan kurmaya karar vermiştim. Sizin dediğiniz kadarıyla PC eski olduğundan dolayı yüksek ihtimalle Sierra'nın ötesine geçmek başarısız olur gibi.