Kendimden örnek vereyim: Stok hızı 3.0 GHz iken, otomatik voltajla 3.67 GHz'e hız aşırma yaptığım kendi bilgisayarımda da benzer sorunla karşılaşıyorum. Önceleri 3.7 GHz'te 1.5V verdiğimde, sıklıkla siyah ekran verip bilgisayar kendini yeniden başlatıyor. 3.67 GHz'te otomatik voltajdayken çok nadir oluyor bu durum. Henüz net bir stabil değer yakalayamadım ama şu anda 3.67 GHz'te nispeten stabil.
Kendi bilgisayarında 2.8 GHz'e çıkardığında arada nereden baksak 40 FPS'ye kadar bir artış söz konusu. Benim bildiğim, stok hızından çok yüksek bir değere hız aşırtma yapmadığın sürece o kadar fazla FPS vermez. Yani örnek vereyim 2.4 GHz'ten 3.6 GHz'e çıkarsan bile arada 40 FPS fark etmesi bana normal gelmiyor, en fazla da diyemem ama ortalama 7-8 FPS fark ettirir. Tabi bunu Valorant'ta yaşamışsın, LoL'de ise çok bir şey fark ettirmemesi normal.
Bence hızı 2.5 GHz'e çekip tekrardan test yapabilirsin. Test için ise oyun yerine Prime95'te stes testine sokabilirsin. Eğer stres testinde işlemci sürekli hız ve voltaj düşürüyorsa hız aşırtmanın sonucunda stabil bir değer elde edilememiştir. En fazla bu kadar yardım edebilirim çünkü hız aşırtma konusunda çok fazla bilgili ve özellikle tecrübeli olduğumu söyleyemem.