Bilgisayarımı size göre en iyi güçlendirme yolu hangisi? Bilgisayar özelliklerini yazacağım ve kendi yollarımı da yazacağım. Katıldığınız varsa veya eklemek istediğiniz bir şey olursa dinlemek isterim.
İlk önce şunu belirtmek isterim, bu bilgisayarın üstüne 2000-3000₺ gibi bir meblağ yatırmak istemiyorum. En fazla 350₺'lik bir yatırım yapabilirim. Tamamen göçüş yaşamadan sıfırdan bilgisayar toplamak istemiyorum.
Bilgisayar özellikleri:
CPU: Intel Core 2 Quad Q8300 @ 2.5 GHz
Mainboard: GIGABYTE P43-ES3G
GPU: Asus GTX760 DirectCU II O.C.
RAM: KINGSTON HyperX 8 GB DDR2
Bana kalırsa bu sistemdeki en büyük sıkıntı işlemcide. En önceliğim işlemciyi yükseltmekte fakat LGA775 pine sahip bir anakartım olduğundan dolayı bu pinde çok iyi bir işlemci bulmak güç, sanırım çipine göre en iyilerin arasında zaten şu anki işlemci.
Eğer ki 775 pinden vazgeçmek istiyorsam anakartı, haliyle RAM'leri de değiştirmem şart. Yani aslında 2 adet yolum var.
1) Sadece işlemciyi değiştirmek,
2) Anakart, RAM ve işlemciyi değiştirmek.
İlk yol en az maliyetli yol olsa da, "güçlendirmek" adı altında çok işime yaramayacak gibi duruyor.
2. yol için bileşen önerilerinizi bekliyorum.
Sıfır ürün almayı ve üstte belirttiğim gibi yüksek meblağalar harcamayı düşünmüyorum, kasa ve parçalar görüldüğü üzere bayağı eski. Sadece en azından şu anki yavaş, ağır halini giderecek ve 3-5 sene daha çıkaracak, en azından bazı güncel oyunları düşük ayarlarda açabilecek bir güçlendirme istiyorum.