Core 2 Quad Q8400 ve P5Q SE2 Sistemi Yenileme

BlueBurN

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
YouTube'da Oyun Kulesi Yöneticisi
Meraba benim bilgisayar donanımım
-Intel Core 2 Quad Q8400 @ 2.66GHz
-2x2GB ram
-ASUSTeK Computer INC. P5Q SE2 (LGA775)
-1024 MBGeForce 9800 GT (ZOTAC International)

Bu ve tabiki de crytek sağolsun ekran kartım directx 11 desteklemiyor. Bu yüzden crysis 3'ü oynıyamıyorum. Sizce yeni bir bilgisayar mı yapıyım? Zamanı gelmiş mi yoksa şimdilik ekran kartı alsam bilgisayar idare eder mi?

Yeni bilgisayar alırsam sizce hangi markalar ve özelliklerde almalıyım? Maliyeti ne kadar olur biraz uzun soru oldu ama yardım ederseniz çok mutlu olurum.

Anakart modelini tam belirtse belli olurdu ama büyük ihtimalle DDR2'dir. Sistemin parçalarını ayrı ayrı 2. el olarak sat ve üzerine bütçe ekle.

1500 liraya iyi bir sistem toplanabilir.

Bütçene bağlı açıkçası. P5Q SE2 DDR2 destekli bir anakart ve yolun sonuna gelmiş gibi. Bütçene göre yay yeni bir sistem öneririz ya da bu sistemi güzel bir anakart RAM ve ekran kartı ile adam etme...

Ama bence aynı fiyata AMD'ye geçirmek çok daha iyi olur seni.

Hmm herkes bu aralar AMD ye geç diyor.Peki tam olarak hangi markaları önerirsiniz bir gamer bilgisayarında ?

Bence sistemini elleme.
Sadece Dx-11 destekli bir ekran kartı çok iyi olacaktır. Aynı sistemi ben de kullanıyorum. Hatta benim CPU Q8200 olup 2.33 GHz lik bir işlemci. Senin işlemcinden daha düşük. Buna rağmen oldukça iyi bir sistem diyebilirim. Anakartının tüm güncel sürücüleri firmanın sitesinde mevcuttur.
Önerebileceğim 2 adet ekran kartı senin sisteme uygun olacaktır. İlerde sistem upgrade yapmak istersen de bu ekran kartlerı işine yarayacaktır.
VATAN COMPUTER - MSI - GTX660 Ti Power Edition GDDR5 2GB 192Bit Nvidia GeForce DX11 Ekran Kart
VATAN COMPUTER - ASUS - HD7850 DirectCU II GDDR5 2GB 256Bit AMD Radeon DX11.1 Ekran Kart
Benchmark testlerinde HD 7850 nin pixel doldurma oranı yüksek olsa da sadece %25 lik bir fark gözlemlenmektedir. Halbuki texel doldurma özelliği olarak GTX 660 TI, HD 7850 den %86 daha fazladır. Bu özellik oyun amaçlı sistemlerde önplanda tutulmaktadır.
Kişisel olarak, NVidia tabanlı kartları yazılım ve uyumlarından dolayı kendime daha yakın bulmaktayım.

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı