Beyler işlemci eski olabilir ancak CINEBENCH programı ile 3,20 Ghz' da 355 puan alıyor, Gta 5, Call Of Duty Advanced Warfare gibi oyunları R7 250 2GB DDR3 ekran kartı ile high ayarlarda 1080p 50-60 FPS oynuyorum ve hatta hiçbir darboğaz söz konusu değil %100Gpu ve %50-70 Cpu oranları...
Sıcaklıklar Cpu : Max 59-60 Gpu : 60-64
Asıl meseleye gelelim konuda da belirttiğim üzere bu işlemcinin stock ghz'si 2,66... Ben bunu 3,20 'e kadar hiçbir voltaj vermeden cıkardım ancak Cpu Frekanscy 'i en fazla 399' yapabiliyorum 400'e cıkardığımda işlemciye ya da RAM'a ne kadar voltaj versemde ekran gelmiyor. Lütfen bana ne önerebilirsiniz, bu işlemciyi 3.5 3.6 3.7' Ghz' kadar cıkaranları gördüm Youtube'de ama ben Overclock Profile'den %20 Overclock dahil yapsam ekran gelmiyor en fazla %15 kabul ediyor neden olabilir ? Hiç değilse 3,4 yapsam yeterli olacaktır...
Çok fazla yüklenmeni tavsiye etmem işlemciye. Q serisinin silikon kalitesi genelçe çok iyi olmayabiliyor. Voltajı ve frekansı birden vermeni önermem. Aşama aşama vermelisin. Buna rağmen hala hata alıyorsan bir şeylerin limitine gelmişsin demektir. Fazla zorlamanı önermem. Ayrıca Cinebench R15 ile 355 puan alman çok güzel. Bırak kalsın öyle.
Kardeşim bu konuda söylediğin anakart bendede var ve söylediğin ram i almama rağmen çalışmadı.Özel mesaj atmayı bilmediğim için burdan yazdım kusura bakma.Sana ulaşabileceğim e-posta adresi verebilirsen çok güzel olur.