Core 2 Quad Q9300 sisteme yükseltme önerisi

sakura145

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, elimde çok eski bir sistem var. Yan PC olarak kullanmayı düşünüyorum, mail, PDF, Word dosyalarını açmak için planlıyorum. İkinci el sitelerinde böyle toplu parça satanları gördüm. Galiba işlemciyi yükseltmek istersem vesaire komple anakartı değiştirmem gerekiyor. Aşağıda sistem parçalarını verdim, yardımcı olursanız sevinirim.

İşlemci: Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q9300 @ 2.50GHz, 2166 MHz, 4 çekirdek, 4 mantıksal işlemci
Yüklü fiziksel bellek (RAM): 4,00 GB
Anakart: GigaByte G31M-ES2L

HDD mi, SSD mi var sistemde? Eğer HDD varsa SSD ile değiştirmenizi öneririm. Sisteminiz ile SATA SSD'ler uyumlu olacaktır.

RAM miktarı da düşük bence, en azından 8 GB olsa iyi olurdu ama DDR2 yüzünden yükseltmeniz zor. Uyguna G41 chipset DDR3 anakartlar bulursanız aynı işlemci ile kullanmaya devam edip, RAM'i de 4+4 8 GB DDR3 yapabilirsiniz.

ssd bulunmaktadır .yani maksimum ramleri yükseltebilirim galiba

SSD bulunmaktadır. Yani maksimum RAM'leri yükseltebilirim galiba.
RAM'ler için anakartı da yükseltmeniz gerekecek. Çünkü tanesi 4 GB olan DDR2 modüller pek yaygın değil ve çoğu anakart da desteklemiyor. En azından G41 chipset ve DDR3 bir anakarta geçmeniz lazım. Bununla birlikte de 4+4 8 GB DDR3 RAM'ler almalısınız. Aynı işlemciyi kullanmaya devam edebilirsiniz.

Bu sokete takılan Max işlemci Q9650 olması lazım yani bu soket için güzel bir islemci var elinizde, G31 seti 8 GB RAM destekliyoraa RAM'i 8 yapıp üstünde de SATA3 SSD takabilirsiniz.
Ekran kartı olarak da GT 1030 gibi bir şey belki?
Sıkı pazarlık etmeyi unutmayın.

Örneğin bunun gibi birşey alsam sistemime olurmu peki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…