Core 2 Quad serisi işlemci önerisi

Bütçe
250 TL
Destekler, Q9550 öneririm.
Bende Q9550'e sıcak gözle bakıyorum. Standart bir soğutucu sorun çıkarır mı? Çünkü sanırım yeni soğutucu alamayabilirim. Ayrıca 300W güç kaynağı var, üzerinde 252W verebildiği yazıyor. Radeon HD 5450 ekran kartı ile bu PSU yeterli olur mu?

Güç kaynağı yeterli olur, yüksek ihtimalle soğutucu da yeterli olur fakat yük altında 80'li dereceleri görebilirsiniz.

Güç kaynağı yeterli olur, yüksek ihtimalle soğutucu da yeterli olur fakat yük altında 80'li dereceleri görebilirsiniz.
Peki 2.80 GHz civarıymış sanırsam işlemci. GHz fazla önemli mi? Bu civarda GHz sıkıntı yaratır mı? Ayrıca çoğu işlemcinin üzerinde yazandan daha yüksek hızlarda çalıştığını gördüm OC yapılmasa bile. Bu işlemcide de yaşanabilir mi?

Peki 2.80 GHz civarıymış sanırsam işlemci. GHz fazla önemli mi? Bu civarda GHz sıkıntı yaratır mı?

Neden sıkıntı yaratsın hocam? CPU-Z Benchmark for Intel Core 2 Quad Q9550 (1T) - CPU-Z VALIDATOR buradan yaklaşık olarak hangi işlemcilerle yarıştığını görebilirsiniz mesela.

Ayrıca çoğu işlemcinin üzerinde yazandan daha yüksek hızlarda çalıştığını gördüm OC yapılmasa bile. Bu işlemcide de yaşanabilir mi?

Ben öyle bir şey olacağını zannetmiyorum, Turbo Boost teknolojisi bu işlemcilerde yok çünkü.

Neden sıkıntı yaratsın hocam? CPU-Z Benchmark for Intel Core 2 Quad Q9550 (1T) - CPU-Z VALIDATOR buradan yaklaşık olarak hangi işlemcilerle yarıştığını görebilirsiniz mesela.
Bu benim daha iyi anlamama yardımcı oldu, bu işlemciyi yakın zamanda almaya çalışacağım. Peki sanırım sizde Quad serisi işlemci vardı hayla duruyor mu bilmiyorum. Soğutucu öneriniz var mı Q9550 için? Benimki bir problem çıkarırsa en azından alacağım bir soğutucu olur ön planda

Peki sanırım sizde Quad serisi işlemci vardı hâlâ duruyor mu bilmiyorum.

Elden çıkarmıştım ben onu ya

Soğutucu öneriniz var mı Q9550 için? Benimki bir problem çıkarırsa en azından alacağım bir soğutucu olur ön planda

Ben SilverStone KR03 ile kullanıyordum Q9650'yi, hatta şu an kardeşimin bilgisayarında Q9650 ve KR03 takılı, boşta 25'li derecelerde tutuyordu Yük altında 65 dereceyi geçmiyor işlemci. Termal macun ise Arctic MX4 idi.

@Yiğitt35 Eğer fanım sorun çıkarırsa buna göz atacağım Peki Q9650 nasıldır? Q9550'e göre almaya değer bir performans farkı sunar mı? Bu sıra ucuza sistemi yükseltme çabası içindeyim. Çok soru soruyorsam kusura bakmayın

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…