Core 2 Quad sistemi hızlandırma

Makaleler
3
Yer
Nebuchadnezzar
Daha fazla  
Meslek
Judge Dredd
Bilgisayarım
  • Intel Core 2 Quad CPU Q8200 2.33 GHz işlemci,
  • 4 GB Ram (Kullanabilir Miktar 3,50 GB)
  • 32 Bit işletim sistemine sahip.
  • Ekran kartım GeForce 9600 GT.
  • Ayrıca 2500 MB ekran kartı gözüküyor.
  • Windows 7 Ultimate kullanıyorum.

Bilgisayarım toplama ve elimdeki bilgi bu kadar gerisine nasıl bakacağımı da bilmiyorum. Bilgisayarım biraz geri mi kalmış? Hangi oyunları çalıştırabilirim? Ve bilgisayarım durduk yere kapanıyor, bir-iki kere içini açıp tozunu aldım biraz düzeldi ama eski verimini vermedi. Nasıl eski verimini alabilirim? Yoksa yaşlandığı için mi bu hale geliyor? Fifa 12'de eskiden sınırsız maç yapabiliyorken şimdi 2 maç yapınca kapanıyor. Bunun sebebi ne olabilir? Yeni oyunlardan bilgisayarım neyi çalıştırabilir?

Evet, bilgisayarın biraz eskimeye başlamış ama halen hayat belirtileri var. Hastayı yaşatabiliriz. Ana artere giden yolu GTX 650 Ti veya mümkünse 660 ile genişletelim. Hastanın ateşi çok yüksek. Cooler Master Hyper 212 gibi bir soğutucu ile bunu düşürelim. Bu işlem hastanın sıcaktan bayılmasını engelleyecektir. Bir de 32 Bit vücut bu kafaya olmamış. Beden nakli ile bunu 64 Bit yapalım. Windows 8.1 olsun ama. SSD de taktık mı hasta yeniden doğmuş gibi canlanacaktır.

Evet, bilgisayarın biraz eskimeye başlamış ama halen hayat belirtileri var. Hastayı yaşatabiliriz. Ana artere giden yolu GTX 650 Ti veya mümkünse 660 ile genişletelim. Hastanın ateşi çok yüksek. Cooler Master Hyper 212 gibi bir soğutucu ile bunu düşürelim. Bu işlem hastanın sıcaktan bayılmasını engelleyecektir. Bir de 32 Bit vücut bu kafaya olmamış. Beden nakli ile bunu 64 Bit yapalım. Windows 8.1 olsun ama. SSD de taktık mı hasta yeniden doğmuş gibi canlanacaktır.

Ne güzel bir konu açmışsınız Burak beyle birlikte :D

Bilgisayarım
  • Intel Core 2 Quad CPU Q8200 2.33 GHz işlemci,
  • 4 GB Ram (Kullanabilir Miktar 3,50 GB)
  • 32 Bit işletim sistemine sahip.
  • Ekran kartım GeForce 9600 GT.
  • Ayrıca 2500 MB ekran kartı gözüküyor.
  • Windows 7 Ultimate kullanıyorum.

Bilgisayarım toplama ve elimdeki bilgi bu kadar gerisine nasıl bakacağımı da bilmiyorum. Bilgisayarım biraz geri mi kalmış? Hangi oyunları çalıştırabilirim? Ve bilgisayarım durduk yere kapanıyor, bir-iki kere içini açıp tozunu aldım biraz düzeldi ama eski verimini vermedi. Nasıl eski verimini alabilirim? Yoksa yaşlandığı için mi bu hale geliyor? Fifa 12'de eskiden sınırsız maç yapabiliyorken şimdi 2 maç yapınca kapanıyor. Bunun sebebi ne olabilir? Yeni oyunlardan bilgisayarım neyi çalıştırabilir?

Merhaba, elindeki işlemci iyi ama 2,33GHz biraz düşük gibi. Onu Overclockla 2,5-2,7 Ghz seviyesine çekersen daha iyi olur oyunlar için ama 2,33GHz'de yeterli olabilir. Bende de eski bir işlemci var Pentium D 820 2,80GHz idare ediyoruz, seniniki benimkinden kat kat iyi tabiki ona birşey diyemem :) İşlemci yada Ramlere Overclock yaparsan belki eski performansına getirebilirsin ama benim overclock hakkında iyi derecede bilgim yok.

Kapanıyor derken bilgisayar fiş çekilmiş gibi mi kapanıyor yoksa masa üstüne mi dönüyorsun? Eğer direk kapanıyorsa güç kaynağı problemli olabilir yada aşırı ısınma oluyor olabilir. Eğer masaüstüne dönüyorsa ramlerde problem olabilir.

Sıcaklık değerlerini gözden geçirebilmen için benim bildiğim speedfan programı var. Aşağıdaki linkten indirebilirsin sonra resimde gösterdiğim gibi programı kurduktan sonra Charts sekmesine bas, aşağıdaki seçeneklerden CPU ve GPU seçeneklerini seç. Bu sayede gerçek zamanlı olarak sıcaklık değerlerini görebilirsin. İstersen yine oyun aç ama bu sefer oyunun grafik ayarlarından çözünürlüğü Window modunda oyna hem oyun oynarsın hemde arada sıcaklık değerleri ne kadar yükseldiğini gözlemleyebilirsin.

http://www.filehippo.com/download_speedfan/

Hangi oyunları kaldırır sorusu, oyunları hangi çözünürlükte oynuyorsun'a bağlı. Eğer oyunları FullHD yani 1920x1080 oynuyorsan o ekran kartı bayağı zorlanır ama benim gibi 1280x1024 gibi düşük çözünürlükte oynuyorsan 9600GT ile yine oyunları medium'da kaldırabilir sanırım.

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı