Core Boost Performance ne kadar önemli?

Berkay İçöz

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Merhabalar. Birkaç gündür ısıdan muzdariptim ve soğutucu bakmaya başlamıştım. Core Performance Boost ayarıyla ilgili şeylere denk geldim, dedim kapatayım. Aşağıya RDR2'den ekran görüntüsü bırakıyorum. Ayarların çoğu Ultra'da. Yani Balanced ayarlar kısmından kaliteye doğru çektim biraz. CPB açıkken de aynı FPS'i alıyordum lakin işlemci 80'lere dayanıyordu. (71-77 arası)

Bunu kapatmanın genel olarak zararı olmadığı fikrindeyim ama sizlere de danışmak istedim.

Adsız.png

Çekirdeğe voltaj verip frekans arttırmaya yarayan bir özellik. Açık kalsa da olabilir.
Ben ısınmadan değil de boşta bile işlemcinin 4.2 GHz ve 1.4 voltta çalışıp 42-65 derece arasında seyretmesi ve anlık 65'e çıkışlarda işlemci fanının hızlanması nedeniyle kapattım CPB'yi. Yoksa yük altında istediği kadar fan hızlansın, sorun değil. Boşta bile ısınmayı çok dert etmem fakat frekansların hiç düşmemesinden dolayı kapattım.

Ben ısınmadan değil de boşta bile işlemcinin 4.2 GHz ve 1.4 voltta çalışıp 42-65 derece arasında seyretmesi ve anlık 65'e çıkışlarda işlemci fanının hızlanması nedeniyle kapattım CPB'yi. Yoksa yük altında istediği kadar fan hızlansın, sorun değil. Boşta bile ısınmayı çok dert etmem fakat frekansların hiç düşmemesinden dolayı kapattım.
Açıkken çektiği maksimum voltaja sabitlenip hız aşırtma yapılabilir aslında.

Merhabalar. Birkaç gündür ısıdan muzdariptim ve soğutucu bakmaya başlamıştım. Core Performance Boost ayarıyla ilgili şeylere denk geldim, dedim kapatayım. Aşağıya RDR2'den ekran görüntüsü bırakıyorum. Ayarların çoğu Ultra'da. Yani Balanced ayarlar kısmından kaliteye doğru çektim biraz. CPB açıkken de aynı FPS'i alıyordum lakin işlemci 80'lere dayanıyordu. (71-77 arası)

Bunu kapatmanın genel olarak zararı olmadığı fikrindeyim ama sizlere de danışmak istedim.

Eki Görüntüle 602948
Bence kapatın bende derece 65-78 di artık 45-55. FPS düşü çok olacağını düşünüyorum. Bence kesinlikle kapatın.

Açıkken çektiği maksimum voltaja sabitlenip hız aşırtma yapılabilir aslında.

Recep Bey'in bu konuda bir rehber yaptığını gördüm lakin yine de bu işe girişmek istemedim. CBP'yi kapatarak çözdüm şimdilik. İşlemci hali hazırda günümüz için güçlü olduğundan böyle kullanacağım. Yetmediğini düşündüğümde kule tipi fan alma yahut upgrade'e gidebilirim. Teşekkürler. :)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı