Core duo 2 E6550 sisteme 100-150 TL'ye ekran kartı tavsiyesi

riddLe

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Merhaba arkadaslar, sistemim su sekilde;
  • Asus p5vd2-vm
  • İntel core 2 duo e6550
  • 2.5 gb ram ddr2
  • Güc kaynagim 230W (bunu da degistirmem gerekecek sanirim)

Yanan ekran kartim ati hd4650.

Bana bu sisteme alinabilecek en iyi ekran karti ve 100-150 TL'ye alinabilecek en iyi ekran kartini soyler misiniz?

1-2 gun once yeni islemci fani almistim cok ses cikardigi icin ancak ses ekran kartinin fanindan geliyormus sesi tarif etmem gerekirse traktor sesi gibiydi bilenler bilir ekran karti fanini temizledim soktum termal macun surdum fani tekrar yerlestirirken kaydirdim ve macun ekran kartina geldi temizledim taktim tekrar ancak ekrana goruntu gelmedi yandigi anlamina mi geliyor bu ?

Bir sorum daha olacak islemci fanini taktiktan sonra bilgisayari actim system boot fail hatasi verdi bu neyden kaynaklanmis olabilir ?

Biraz uzun oldu ve telefondan girdigim icin ıöçş gibi harflere dikkat edemedim bunun icin ozur diliyorum.

Yukarı.

Arkadaşlar ekran kartım yanmamış ve system boot fail hatasıda çözüldü. Ama genede ekran kartım eski ve fanı çok fazla ses çıkardığı için değiştirecem.

Kendim biraz araştırdım bu ekran kartını almaya karar verdim Sapphire R7 240 Gddr3 2Gb 128Bit Amd Radeon Dx11.2 Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar

Birde bu var 8 tl lik bi fark var marka farkından dolayı mı baktım özellikleri felan hep aynı. Silent yazıyor ondan mı, daha mı sessiz
Asus R7 240 Silent GDDR3 2GB 128Bit AMD Radeon DX11.2 Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar

Benim en fazla 150 tl lik bir bütçem var artsa artsa 10 15 tl artar. Bu fiyata yukardaki ekran kartlarından daha iyi ekran kartı öneriniz var ise söylemenizi istiyorum şimdiden teşekkür ediyorum.

Not: Yukardaki ekran kartları sistemime uyar değil mi ?

Edit: Bütçemi arttırma imkanım olabilir siz öneri yaparken 1. bütçeyi 150 tl olarak 2. bütçeyi 200 tl olarak düşünürseniz sevinirim. İki bütçeye göre de tavsiye yapar mısınız?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kasanızı açıp güç kaynağınızdan bir fotoğraf atın.

Bence yeni nesil bir ekran kartı takabilmen için o sisteme yeni ve en az 400 wattlık bir psu'ya ihtiyacın var gibi.
Ayrıca ekran kartından gelen sesi traktör sesine benzetmene çok güldüm

R7 250 ve en az 400W bir güç kaynağı almanı tavsiye ederim. Marka olarakta Cooler Master veya Corsair.

Kaç Watt olduğunu Öğrenelim.

Buyrun. Kaç wat 300 mü 250 mi anlamadım ama 250 sanırım. Ayrıca R7 240 almaya karar verdim bu güç kaynağı yeter mi fazla güç tüketmiyor diyorlar ama ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…