Core Duo sistem için Linux dağıtımı önerisi

efemert12457

Femtopat
Daha fazla  
Acer Aspire 5710G ürün özellikleri işlemci Intel Core Duo 2.0 GHz,
2MB cache bellek 2048 MB DDR2 667MHz.
Sabit disk 120 GB SATA.
Optik sürücü DVD+-RW
Ekran kartı 896MB atı Mobility Radeon HD2300 HM ekran kartı.
(128MB video bellek, maksimum 896MB)
İşletim sistemi Windows 7 TR yüklü şu anlık içinde.
Faks modem 56k ağ kartı 10/100/1000 Mbps.
Wireless Intel PRO/Wireless 3945ABG (Dual-band tri-mode 802.11a/b/g)
Webcam Acer Crystal eye 0.3MP ekran boyutu / çözünürlük 15.4 wxga / 1280x800 /
Crystalbrite LCD ekran pil tipi.
Ürün özellikleri bunlardır. Ne uygun olur?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben yıllar önce Datron PL5C laptopa linux mint yükleyip kullanıyordum. Nerden baksan 7-8 sene olmuştur kullanmayalı bir araştırın derim.

Önce Linux Mint Xfce deneyin. Eğer sistem zorlanırsa antiX Linux'a geçersiniz.
Çift çekirdekli işlemci ile DE zor çalışıyor. Core 2 duo t5300'ü ofis bilgisayarı olarak çok kullandım. DE olmadan sadece WM ile video oynatıp tarayıcıda başka sekme açılabiliyordu :)
Yani mint filan kurtarmaz, özelikle hafif (light weight) odaklı olması lazım.

Ben yıllar önce Datron PL5C laptopa linux mint yükleyip kullanıyordum. Nerden baksan 7-8 sene olmuştur kullanmayalı bir araştırın derim.
Muhtemelen şimdi kaldırmaz diye düşünüyorum

antiX Linux, MX lin.

antiX Linux, MX Linux, sparky OS minimalguı.

Aklımda tiny Core gibi de var ama sizce normal kullanım olur mu? Fazla hafif mi gelir?

Önce Linux Mint Xfce deneyin. Eğer sistem zorlanırsa antiX Linux'a geçersiniz.
En az 4gb ram lazım değil mi onun için

Son düzenleme:
Muhtemelen şimdi kaldırmaz diye düşünüyorum

Aklımda tiny Core gibi de var ama sizce normal kullanım olur mu? Fazla hafif mi gelir?

En az 4gb ram lazım değil mi onun için
Sadece WM ile başta kullanmak zor geliyor. Bu tiny core çok yavan. Mx biraz daha günümüze yakın. Önce mx deneyin. Olmadı daha hafif WM ile antix denersin.
Sparky minimal de openbox ile geliyordu. Benim kullandığım zaman 32 bit desteği vardı baya akıcı iş görüyordu.
Bunlar olmazsa daha yine bakarız. Bunlardan hafif olsun dedikçe işlevsellik kalkıyor, kod yazarak ayar yapmak gerekiyor:)

Sadece WM ile başta kullanmak zor geliyor. Bu tiny Core çok yavan. MX biraz daha günümüze yakın. Önce MX deneyin. Olmadı daha hafif WM ile antiX denersin.
Sparky minimal de Openbox ile geliyordu. Benim kullandığım zaman 32 Bit desteği vardı bayağı akıcı iş görüyordu.
Bunlar olmazsa daha yine bakarız. Bunlardan hafif olsun dedikçe işlevsellik kalkıyor, kod yazarak ayar yapmak gerekiyor:)

Anladım hem kullanımı basit olsun hem de çok ağır olmasın o zaman. Zaten genellikle internette gezinme falan için kullanılıyor. Kendimde Linux Mint Cinnamon kullanıyorum Windows 11'e göre 4 kat daha az RAM kullanıyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı