Core i3-2100 Sistem Yükseltme

Anakartın BIOS'u güncel mi ve anakart i7?
Büyük ihtimal ile BIOS'unu güncel değil. Netten en son BIOS'unu bul eski işlemcini tak ve güncelle çalışacaktır.
Denedim ancak Pegatron yazısı çıkıp uzun süre bekliyordu ilk başta sonra Casper yazısı gelip mavi ekran alıp tekrar res atıp Casper yazıyordu saniyelik.

Son düzenleyen: Moderatör:
Keşke 3.nesil işlemci almasaydın.sana demiştim i5 2400 yeterli olurdu veya i7 2600.

Sorun ortadan kalktı i7 2600'e geçiş yaptım.
i7 2600 çok kullanılmıyor yani %50'yi geçmiyor ancak ısınma değerleri yaklaşık 75-80 arası gerçekleşiyor stock soğutucu kullanıyorum. O sebeple midir acaba? Soğutucu değiştirmeli miyim öyle ise 2. el çok para sarf etmeden elde edebileceğim işlemcimi stabil değerlerde tutabilecek güzel bir soğutucu linki atabilir misiniz? Yani F/P soğutucu olursa iyi olur. 65 TL kaldı elimde şu anda. Letgo ya da sahibinden Antalya'da olursa daha iyi olur. Güven problemi yaşayabiliyorum biraz çünkü para gönderip bir şey göndermeyenler olabiliyor.

Sevindim senin adına bu anakartlarda bazen böyle sorunlar çıkabiliyor. Ama stock soğutucu ile bu kadar ısınmaması lazım.soğutucuyu sök tekrar tak. Pinlerin hepsi tam otursun. Geçen ben pinin birini tam oturtamamışım benim de i3 2100 bu sıcaklıklarda çalışıyordu. Şimdi 60 dereceyi geçmiyor high power macun ile.

Aslında ucuz bir fan tavsiye eder misin? 60-70 liralık fiyat performans ürünü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…