Core i5-12400, Yeni Stok Fanıyla Performans Testinde

Ali Güngör

Technopat'ın Kurucusu ve Genel Müdürü
Yönetici
Makaleler
2
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036
Intel-Core-i5-12400-Islemci-ve-Stok-Fan.jpg

Yaklaşan lansmanla birlikte Intel 12. Nesil Alder Lake işlemcilerin tamamı piyasaya çıkacak ve bu çiplerin teknik özelliklerinden daha önce söz etmiştik. Fiyat/performans olarak merak edilen Core i5-12400 ise YouTuber Chill Builds tarafından erkenden test edildi. Teste giren 6 çekirdekli CPU kutulu perakende satışa çıkacak kutulu bir sürüm ve yakında perakende satışlar başlayacak. Ayrıca testler yeni […]

Devamı: Core i5-12400, Yeni Stok Fanıyla Performans Testinde
Kaynak Technopat

Devamı için yukarıdaki bağlantıya tıklayın...

Hadi be oğlum Intel! :D

Çok iyi bence bir stok fana göre ve küçük stok fana göre. Tabii @Sir Benjamin daha iyi bu konularda.

Stok fanı geliştirmişler, performans testi için diğer işlemcilerle olan puan tablosunda bir kıyaslama görmem lazım. Onu tam olarak göremedim.

Wraith Stealth'ten biraz esinlenmişler sanki, ne dersiniz? @Mansion

Ağır yüklerde 81 kapalı bir kasaya göre iyi duruyor, sonuçta herkesin ağır yükte kullanmayacağını ve ağır yük ile işi olanların da daha yüksek seviye işlemcilerle birlikte stok soğutucu kullanmayacağını düşünürsek; Intel sanırım stok soğutucu konusunda dersini almış gibi. Oyun testlerini ve ses seviyesini de bi' görelim bakalım neler oluyor. Kaçırdığım yer varsa söyleyin düzenleme geçeyim. :D

Beynim: 11.nesili sat 12.nesil al.
Ben: Hayır RAM ve anakart değişmeli masraflı.
Beynim:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

@Sir Benjamin

Bence de öyle. Gayet güzel olmuş. Ben %100 yükte stok fan ile 93 dereceleri görüyordu 15.inci dakikalarda.

Intel'in bu yaptığını AMD tersine yapalı birkaç yıl oldu arkadaşlar.

Soldaki eski blok, sağdaki yeni bloklar. Aradaki bakır metal maliyetten kısmak için kaldırılmıştı. Onun yerine de daha iyi bir fan konmuştu. Yeni fanla eski bloğu kullananlar falan bile vardı hatta. İşini yaptıkça sorun yok ancak yine de paylaşmak istedim:

C6SMNh2.jpeg

g5syboZ.jpeg

Beynim: 11.nesili sat 12.nesil al.
Ben: Hayır RAM ve anakart değişmeli masraflı.
Beynim:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Kanka sadece anakart bu arada DDR4 destekli versiyonlarda var.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı