Core i5 2400 Sistem Upgrade

ahmet0715

Hectopat
Yer
Antalya
Daha fazla  
Mehraba Technopat Forumu
Sizlere bir sorum olacaktı. 2013 yazında topladığım bilgisayarımı İlkbahar sonlarına doğru upgrade etmek istiyorum. Bilgisayarı oyun oynamak için kullanmayı planlıyorum sistemim aşağıdaki gibi:

İşlemci: Intel Core i5 2400 3.1GHz 4 Çekirdek
Anakart: Asus P8H61-M LX3 Plus R2.0
Ram: HI-LEVEL 8GB Tek Modül DDR3 1600MHz
Ekran Kartı: Asus EAH6670 1GB GDDR5 128Bit
Sabit Disk: Toshiba 500GB 7200RPM Sata
Kasa: FEEL Hurricane A180 650W ATX Gamer

Evet. Sistemim budur. Şikayetçi olduğum ve hata yaptığım noktalar Sizden bunları da dikkate alarak sisteme upgrade tavsiyeleriniz nelerdir ?
- Ram i tek modül almam
- Ram in 1600MHz hızında sahip olmasına rağmen işlemcinin 1333MHz e kadar destek vermesi
- Anakart iyi değil daha iyisi olabilir
- İşlemciyi de darboğaz yapıp ekran kartı için bütçe ayırmayı göz önüne alarak seçmek
- Ekran kartının tercihen Nvidia olması, bunu istememin nedeni Nvidia yazılımsal konuda fark atmış durumda(GeForce Experience)

İsteklerim bunlardır Bütçem çok değil ancak tüm bu isteklerimi karşılayacak parçaların toplam fiyatları 1000 TL civarında seyredebilirse iyi olur. (Biliyorum zor )

Şimdiden teşekkürler.

Edit: Bütçe 1500 TL yi aşmaz ise iyi olur Kısacası bütçe dostu şekilde nasıl iyileştiririm bu sistemi.

Editin editi: Anakart hakkında bilgim yok maalesef. Anakart ve işlemciyi değiştirmek konusunda oldukça kararsızım. Şuanki işlemcim yerine AMD bir işlemci (1600MHz üstü ramleri destekleyen ancak ekonomik) alsam diye de düşünmüyor değilim. İşlemci değişince anakart da değişmek zorunda kalabilir...

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakart nasıldır sizce ? Benim bilgisayarda en az anladığım donanım anakart ve hiç bir fikrim yok maalesef.

Ekleme:

GTX 780 çok iyi ancak çok da pahalı. Ben ekran kartı alsam da anakart bu ekran kartını destekler mi desteklemez mi bunu bilmiyorum asıl sorun da bu gibime geliyor. Son olarak aklıma en çok takılan şu, ram ler 1600MHz ancak işlemcim desteklemediği için 1333MHz hızında çalışıyor. 1600MHz ile 1333MHz farkeder mi ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Asus P8H61-M LX3 Plus R2.0 güncel ve güzel bir karttır. Giriş seviyesidir ama fazlasıyla tatmin eder. 1333 ile 1600 arasında fark yok diyebilirim. Öte yandan anakartın her türlü ekran kartını kaldırabilir.

- Belleğin tek ve çift modül olması yada tek ve çift kanal kullanımının oyunlarda performansa etkisi yok.

- Oyun sistemlerinde belleğin 1333 yada 1600MHz arasında çalışması arasında fark yok.

- Anakart, USB 3.0 ve SATA 6Gb/s'ın olmamasına rağmen oyun için yeterli bir model. PCIex 16 slotu PCIe 3.0 destekli.

- İşlemci darboğaz yapmaz.

Bu sistemin sadece ekran kartı revizyonuna ihtiyaç var. Bütçe 1500 tl ise; Nvidia tarafında GTX 780 var. Ama bu paraya özel tasarım R9 290'ı tavsiye ederim.

Çok teşekkürler özellikle de anakart hakkında verdiğiniz fikirler için çok çok teşekkür ederim GTX 7xx serisinden bir kart seçmeye karar verdim 780 mi olur 770 mi ona bütçe durumuma bakarak karar vereceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…