En ucuzu da 999$. 1.000$ desek yaklaşık 3.500 TL yapar. Ama bence Türkiye'de bu fiyatından daha da pahalıya satılır. Onun dışında İ9 serisinin çıkması iyi oldu. En azından grafik, programlama, render gibi işlerle uğraşanlar için ideal bence.
Frekans da bir yere kadar önemlidir ama çekirdek sayısı, transistör sayısı gibi faktörleri de göz önüne almak gerek. Yani 3.2 Ghz İ3 mü alırsın, yoksa 2.6 Ghz İ9 mu? Böyle bir örnek vereyim dedim.
Frekans da bir yere kadar önemlidir ama çekirdek sayısı, transistör sayısı gibi faktörleri de göz önüne almak gerek. Yani 3.2 Ghz İ3 mü alırsın, yoksa 2.6 Ghz İ9 mu? Böyle bir örnek vereyim dedim.
Ryzen 7 1800X 8 çekirdek /16 işlem birimi 3.6Ghz/4.0 Ghz 16Mb ve 95W = 500$ indirimli 420$
Intel i7 7800X 6 çekirdek / 12 işlem birimi 3.5Ghz/ 4.0 Ghz 8.25Mb ve 140W= 389 $
i7 7820X'e çıkınca performans bir hayli artıyor fakat 600$ olduğundan dolayı bütçeyi bir hayli aşıyor. Türkiye standartlarında ben i7'nin en üst seviyesinin bile pek rağabet görmeyeceği düşüncesindeyim ancak elbette alanı olur. i9 ise 1000$. Kim alır artık bilmiyorum. Oyun oynayacak bir kişi i9 tercih etmeyecektir.
AMD'nin threadripperlerı daha önde gibi duruyor.Hem fiyat hemde performans bakımından ama çoğu şirket AMD'yi tercih etmeyecektir.Çünkü yazılım tarafında çoğu server intel işlemcilerle daha performanslı çalışıyor algısını şirketler açısından kırmak zor olacaktır.Birde ne kadar stabil çalıştığıda soru işareti olacaktır. AMD'nin ne kadar önde olsa da bu mücadeleyi kaybedeceğini düşünüyorum.