furkansama
Kilopat
Kapatın, başka bir OC ayarı yapın.Core Performance Boost (CPB) yararlı mı, zararlı mı? Bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Teşekkürler.
Açık iken Valorant'ta 66 derece max. kapalıyken ise 60 derece çok bir sıcaklık durumu olmuyor. 5-10 derece FPS dususu oldu sadece.Kapatın, başka bir OC ayarı yapın.
Isıtıyor sistemi.
Okuyorum simdi hocam.Hayır zararlı değildir. Bu konuyu okuyabilirsin.
Ryzen İşlemcilerde Isınma ve Voltaj “Sorunu” Hakkında Bilgilendirme
Selamlar, Technopat başta olmak üzere yerli/yabancı birçok forumda Ryzen işlemcilerin boştayken veya yük altında fazla ısındığına dair birçok konu mevcut. Ben dahil birçok Ryzen kullanıcısı bu konuyla ilgili ne yapacağını bilmiyor ve herkes kendince çözümler üretip insanlara onu tavsiye ediyor...www.technopat.net Öncelikle yabancı bir forumda rastladığım AMD yetkilisinin açıklamasından önemli bulduğum noktaları sizlerle paylaşmak istiyorum. Kendisi AMD'den Robert isimli bir abimiz ve konuyla ilgili özetle şu açıklamalarda bulunuyor:
"Ryzen işlemcinizin 0.2V-1.5V aralığında voltaj değerleri kullanımı kesinlikle normaldir. Bu fabrika çıkışlı belirlenmiş değer aralığıdır. Ayrıca Boost devreye girip çıktıkça sıcaklıktaki 10 derecelik dalgalanmalar tamamıyla normaldir. Bu davranışları sürekli göreceksiniz ve bu işlemciler bu şekilde çalışması için yapılmıştır, o yüzden gördüğünüzde şaşırmanızı gerektiren bir durum yok.
Lütfen undervolt yapmayın ya da güç seçeneklerinden maksimum işlemci durumunu 99%'a çekmeyin. Bu işlemcinizi olumsuz etkileyecektir."
Okuyorum simdi hocam.
Güçlü bir soğutucu mu kullanıyorsun?Açık iken Valorant'ta 66 derece max. kapalıyken ise 60 derece çok bir sıcaklık durumu olmuyor. 5-10 derece FPS dususu oldu sadece.
Güçlü bir soğutucu mu kullanıyorsun?
3300X CPB açıkken kaç derece oluyor hocam?AMD Ryzen ilk çıktığından beri kullanıyorum geçenlerde 4 yıldan sonra 1500X ile yolumu ayırıp 3300X taktım. 1500X'de CPB her zaman açıktı evet sıcaklıklara biraz fark ediyordu ama sıkıntı da hiç çıkarmadı. 3300X tabii çok yüksek frekanslara çıkan güçlü bir işlemci. Bir süre OC, voltaj denedim testlerini de izledim ama CPB açık performansı mükemmel geldi. Tek sıkıntı biraz ısınma oluyor o da tehlikeli seviyelerde gezmediği için saldım. Tabii çoğu kişi undervolt veya overclock yaparak kullanıyor Ryzen'ları ama AMD böyle mühendisleri böyle tasarlamış ben de kılavuzuna uygun takılıyorum.
3300X CPB açıkken kaç derece oluyor hocam?