Core Performance Boost zararlı mıdır?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Açılmasını mantıklı bulmuyorum. Bize avantajlarından çok dezavantajları var.

Guzel değerler fakat 3300x in ısındığını hiç bilmiyordum. Sistem toplarken stok bulamadım alamadım 3100 almıstım ben de.

3100'de 4 çekirdek 2+2 şeklinde çalışıyor, 3300X'de 4+0 şeklinde. Bu yüzden hem performansı hem de sıcaklıkları daha yüksek 3100'e kıyasla. Hem iyi hem kötü anlayacağın. 3100 belki 3. nesil Ryzen'ların en serin işlemcilerinden birisi, güzel overclock potansiyeli de var. CPB de açabilirsin overclock da yapabilirsin sana kalmış.

Açılmasını mantıklı bulmuyorum. Bize avantajlarından çok dezavantajları var.
Ne gibi bir dezavantajları var hocam acıklarmısınız?
Oc yapmayı pek dusunmuyorum ekran kartımı rahat besliyor. Fps'ten yana da bir sıkıntım yok. CPB açıkken de asırı derece de bir sıcaklık yok. Sadece herhangi bir zararı var mı o yuzden sormak istedim.

Tesekkur ederim hocam yardımcı olduğunuz için. Farklı bir sorum daha olacak size.

Ne gibi bir dezavantajları var hocam acıklarmısınız?
Isınma yapıyor, fanı çok fazla çalıştırıyor ve fazla voltaj veriyor. Bunların karşılığında çok fazla fps artışı göstermiyor. Ayrıca OC hakkında pek bir bilginiz yoksa hiç bulaşmanızı tavsiye etmiyorum. Yanlış bir şey yapabilirsiniz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…