Çözüldü CoreCtrl'de bulunan Mesa sürücüsü, gerçek bir Mesa sürücüsü mü?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

706111

Hectopat
Makaleler
1
Şimdi Ubuntu 18.04 dağıtım kurdum ama güncel mesa sürücüleri artık çıkmıyor.

Lakin CoreCtrl uygulamasını yüklemeden bir apt-resporty ekliyoruz. Sonra apt Update ve apt upgrade yaptığımda Mesa sürücüsü 23.2 yapıyor. Yani en son mesa.
Lutris ile dxvk_hud = 1 yaptığım zaman, Mesa sürücüsün 23.2 olduğunu ve oyunda kullandığımı görüyorum.

Bu CoreCTRL reposunda bulunan gerçek bir mesa sürücüsü mü? Yani güncel AMD grafik sürücüleri mi?

Repo: Mesa Almost Stable : Ernst Sjöstrand

FPS olarak: Yuzu ile elimdeki mevcut oyunlar Windows'tan daha fazla FPS verdi. (TotK, Super Mario Oddyseed, Bayonetta 1, 2, 3, Person 3, 4, 5, Pokemon oyunları, RDR 1 Remastered).

Elimde korsan versiyon olarak bulunan: Sekiro, Dark Souls 3, Xenoblade X, Fallout New Vegas, GoW oyunları da daha fazla FPS verdi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aralarinda cok bir fark olacagini sanmiyorum. Tabi emin degilim NVIDIA kullandigim icin deneme sansim yok.

Aralarinda cok bir fark olacagini sanmiyorum. Tabi emin degilim NVIDIA kullandigim icin deneme sansim yok.
Yani günce mesa sürücüsü diyebilir miyiz? Pek emin olamadım da ondan bilmek istedim. Güncel sürüm birçok Linux'u hiç sevemedim, ondan eski kullanmak istedim güncel mesa sürücüleriyle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…