Corelli Snoop 3-4-5 modelleri arasındaki fark nedir?

yektadontknow

Hectopat
Öncelikle iyi akşamlar arkadaşlar. Ben pek bisikletten anlayan bir tip değilim. Amacım normal gezinti okula gitme vs. gibi ihtiyaçlarımı karşılamak için bisiklet alacağım ve bana göre en uygunu Corelli snoop modellerini buldum. Aralarında ki fiyat farkı zaten 400-500 TL gibi bir şey. Ondan fiyat farkını önemsemeyin.

Neyse asıl konumuza gelelim. Açıkçası ben corellinin kendi sitesinden karşılaştırma yaparak farklarını anlamaya çalıştım fakat pek anlamadım. Dediğim gibi pek anlayan bir tip değilim. Daha önce kullanan veya arada ki farkları vs. bilen arkadaşlar varsa bana anlatabilir mi? Kısa ve öz olmasına gerek yok her bilgi benim için iyidir.

Not: Farklı 3000-4000 TL arası başka bisiklet modeli öneriniz varsa onu da yazabilirsiniz. Her türlü fikre açığım.

Dosya Ekleri

• snoop 5vs3.png
    146,3 KB · Görüntüleme: 104
  • snoop 4vs3.png
    147,4 KB · Görüntüleme: 89
  • snoop 5vs4.png
    148,8 KB · Görüntüleme: 91
Mesela frenleri farklı hepsinin de. Bakımı masrafsız olsun diyorsan V fren tercih et. Fren performansının iyi olmasını istiyorsan hidrolik tercih et. Onun dışında aktarıcı ve fren kolu modelleri de farklıymış. Okula gidiş geliş için şehir bisikleti tarzında tercih etmen daha iyi olabilir, bi düşün derim. Bunların hepsi dağ bisikleti modelleri. Araziye girmeyeceksen bi tık fazla ağırlık ve lastik direnci ile uğraşırsın şehir bisikletlerine oranla.

Ben çok bisikletlere yüklenmediğim için V fren yerine hidrolik bakabilirim teşekkürler. Şehir bisikleti tavsiyenizede şöyle cevap vereyim ; benim yaşadığım yerde ki yollar maalesef bazenleri yokuş ve kötü olabiliyor (ayrıca çok çukur var). Ondan dolayı şehir bisikleti kötü bir tercih oluyor. Yani en azından benim bildiğim kadarıyla şehir bisikletleri böyle yollarda kötü ondan dolayı.

Aktarıcı ve fren kolu modelleri için tavsiyeniz nedir acaba ? Hangisini alsam daha iyi olur ?

Bütçe varsa hidrolik tercih etmek daha iyi olur zaten. Lastik boyutunu 26 inch yerine 27.5 veya 29 inch alırsan genel anlamda daha iyi olur. Vites ve fren kolu için bir şey diyemiyorum, büyük ihtimalle pahalı olan modelde daha kaliteli bir parça kullanılmıştır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…